ye-logo.v1.2

Після появи у хмельницькому зоокутку тварин від приватної особи там померло троє звірів і звільнили трьох працівників

Суспільство 3848

Зоопристрасті в обласному центрі тривають.

У зоокутку, що в парку імені М.Чекмана в Хмельницькому, через неналежний догляд за тваринами звільняють всіх трьох доглядачів. Таку заяву зробив вчора, 13 липня, директор комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького» Володимир Лукін. Щоправда, буквально через 15 хвилин після такої заяви, як він каже, порадившись з іншими працівниками, передумав і вирішив залишити на роботі Наталію Розум'як, котра піклується про звірів вже 13 років, та її сина.

Володимир Лукін показав журналістам акт, в якому йдеться про те, що у зоокутку виявили грубі порушення з боку доглядачів, та накази про звільнення працівників. Сергій Пальохін, який передав закладу кенгуру і єнота, а згодом забрав їх, звільняється за згодою сторін. А Наталію Розум’як та її сина звільняють за систематичне невиконання службових обов’язків. У звіринцю за останній місяць померло вже троє тварин: бабак, овечка і фазан. Керівництво чекає на результати розтину.

«У зоокутку виявили численні порушення з боку доглядачів: антисанітарні та брудні приміщення, де зберігаються продукти, обліплену брудом піч, зіпсовану кашу зі смородом. Тваринам наливали воду не з колонки, а з річки. Ці факти є підставою для прийняття заходів стосовно усіх працівників зоокутка. Ми вже знайшли людину, яка працюватиме замість них», - зазначив спочатку Володимир Лукін.

Працівниця зоокутка Наталія Розум’як з такою позицією директора не погоджується і готова навіть звернутися до суду. Каже, що працювала щодня, без вихідних, по 10-12 годин. А умови для тварин має забезпечити керівництво, а не вона. Адже в її обов’язки не входило робити вольєри, прибирати територію, садити квіти тощо. Керівництво на всі пропозиції відмовчувалось, і все доводилось робити своїми силами.

Наталія Розум'як готова звернутися до суду

«Чому керівники скидають на мене всю роботу. Жодне керівництво не підтримує мої пропозиції. Я щороку звертаюся до влади, прошу обладнати доріжки, клітки. Це не повинні робити ми, але робимо», - говорить Наталія Розум’як.

Власник єнота і кенгуру Сергій Пальохін також офіційно працював доглядачем у зоокутку близько місяця. Однак каже, що не міг доглядати за тваринами, бо йому «заважали», і він не знав, де ключі від вольєрів. Чоловік говорить, що згоден повернути своїх звірів до закладу, якщо за ними належно доглядатимуть. Переконує, що посада йому не потрібна, головне, аби хмельничани отримували задоволення від походу в зоокуток і таки планує передати туди левів.

Директор Володимир Лукін після спілкування з журналістами, активістами і працівниками зоокутка передумав звільняти пані Наталію та її сина.

«Ми не будемо на даний момент їх звільняти. Пальохін сам написав заяву на звільнення. А Наталя працювала 13 років, ми з працівниками порадились і вирішили її залишити. Недоліки у роботі будемо усувати», - резюмував директор.

Директор каже, що отримував скарги на працівників зоокутка

Наразі в комунальному підприємстві очікують результатів розтину тварин. Ймовірно, тоді керівництво зробить остаточні висновки про ситуацію у зоокутку.

Нагадаємо, Сергій Пальохін поселив єнота “Міміно” і кенгуру “Сєня” у парку імені М.Чекмана 17 червня. Між ним та іншими працівниками виник конфлікт, і чоловік тварин забрав. Як повідомлялося раніше, зоокуток планують розширити, створивши справжній міні-зоопарк.

Коментарі:

Зоя Федорчук 14.07.2016 18:46

Звильнити потрибно директора!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую