clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Кукурудзяний бісквіт із вишнею та абрикосами

Кукурудзяний бісквіт неймовірно ніжний та практично невагомий!

Кукурудзяний бісквіт неймовірно ніжний та практично невагомий!. Фото: автора

Вологий і ніжний пиріг із легкою цитрусовою ноткою.

Дуже люблю випічку з різними плодами та ягодами. А ще моя сім'я просто у захваті від соковитого бісквіта на основі кукурудзяного борошна. Вчора я вирішила поєднати всі ці смаколики в одній страві... Так і з'явився цей чудовий пиріг – дуже смачний, соковитий, ніжний, із оригінальною цитрусової ноткою.


Інгредієнти:
3 яйця, 130 мл густого кефіру, 2/3 склянки цукру, 2,5 ст. л. рафінованої олії, 2/3 склянки кукурудзяного борошна, 1/3 склянки пшеничного борошна, 1 ч. л. розпушувача, 2-2,5 склянки вишні, 10 абрикосів, ванілін, сік і цедра апельсина, 2-3 ст. л. цукрової пудри.
(Склянка – 250 мл)


Приготування:
Форму діаметром 21 см змастити вершковим маслом. Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з цукром, додати олію, збити, влити кефір. Потерти на тертці цедру апельсина. Просіяти пшеничне та кукурудзяне борошно, додати розпушувач, ванілін. З'єднати борошно з жовтковою сумішшю. Білки охолодити, потім збити з дрібкою солі в міцну піну. Обережно змішати ложкою білки з основним тістом.


Вишню відокремити від кісточки й обкачати в борошні.

На дно форми викласти половинки чотирьох абрикосів, вилити тісто, викласти інші половинки абрикосів і вишню.

Нагріти духовку до 180°С. Випікати приблизно 40-45. За 5 хвилин до закінчення підігріти сік апельсина з цукровою пудрою і вилити апельсиновий сироп на пиріг.

Зачекати доти, поки бісквіт не вбере у себе апельсиновий соус, й вийняти його із форми.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31