ye-logo.v1.2

Одеський фотограф-екстремал представив хмельничанам «Піднебесну Україну»

Культура 1879
На виставці представлено 50 робіт фотографа
На виставці представлено 50 робіт фотографа. Фото: автора

Експозицію можна переглянути до 16 серпня.

Виставку фотографій «Піднебесна Україна», сьогодні, 14 липня, презентували у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва. Автором фоторобіт є одесит, кандидат фізико-математичних наук Юрій Літвиненко. Фотограф Одеського національного академічного театру опери та балету и Одеської окремої авіаційної ескадрильї. З 1999 року член одеського клубу фотографів «Фотон-2», з 2002 року — Національної спілки фотохудожників України (НСФХУ).

У арсеналі автора – фотокнига «Кабанячі історії» (1995), «Є місто» (2009), «Одеська область» (2010). Пан Юрій переможець і призер національних і міжнародних виставок. Займається екстремальною фотозйомкою – підводною та аерозйомкою. За життя здійснив більше сотні польотів на різних літальних апаратах і провів більше 300 годин у повітрі.

«Я прихильник авторської художньої фотографії. Хочу показати своє бачення країни і довести, що не треба їхати кудись в Китай, в піднебесну країну, а вона є в нас тут, своя. В Україні багато цікавих місць і хочеться показати художність звичайних полів. Коли літаю, то маю можливість знімати унікальні кадри. Якщо знизу ми звикли бачити все матеріальне, то згори все дуже сильно змінюється. У фотографіях намагаюся знаходити якусь фішку, використовую символіку, колорит. Мені подобається, коли я лечу і навіть не знаю, що за місцевість піді мною. Це якась імпровізація», - розповідає Юрій Літвиненко

Юрій Літвиненко приїхав із Одеси

Виставка «Піднебесна Україна» складається із 50 фотографій, знятих з висоти пташиного польоту. Усі роботи майже не оброблені спеціальними комп’ютерними програмами. У кожній прихований зміст, який починаєш розуміти після кількахвилинного споглядання. Автор майстерно показав настрій і харизму різних куточків нашої країни.

Фото різних куточків країни автор робить із висоти пташиного польоту

«Коли я зроблю знімки, то довго кручу їх в різні сторони. Шука образи. Взагалі фотографією намагаюсь спровокувати глядача задуматись, помріяти. От фотографія «Будинок, який збудував Джек». Це фото звичайного городу. Власник його навіть не знав, як ця ділянка виглядає зверху», - додає фотограф.

Хмельничанам фотограф привіз 50 різних робіт

Каже, що найбільша висота, на якій він робив знімки це 4,5 кілометра. Йому байдуже, над якою територією країни він пролітає, бо всюди можна знайти щось унікальне, зробити художню фотографію. Важливо лиш те, що автор бачить, від цього й отримує задоволення.

У кожній фотографії присутній образ, який автор хотів передати

Виставку «Піднебесна Україна» можна переглянути у художньому музеї-студії фотомистецтва до 16 серпня.


 

 Найбільша висота, на якій робив знімки, - 4,5 кілометри

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую