clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Картопляні ньокки з грибами та сиром — якщо по-простому, то італійські галушки

Порція просто величезна. Я половину зварила, іншу ж половину — заморозила про запас

Порція просто величезна. Я половину зварила, іншу ж половину — заморозила про запас. Фото: автора

Їх ще називають «ледачими картопляними варениками» або «картопляними італійськими кльоцками».

Найчастіше для приготування ньокків використовуються пшеничне борошно, манна крупа, яйця, сир, рікотта або будь-який інший м’який сир, картопля, шпинат, хлібні крихти тощо. Цю страву подають у поєднанні з сиром, томатним соусом, песто або просто із розтопленим вершковим маслом. В супермаркетах широко поширені заморожені, сушені та свіжі (у герметичних упаковках) ньокки. Але вони аж ніяк не можуть зрівнятися з домашніми, приготованими власноруч. Тим більше, що готувати їх дуже просто.

Інгредієнти:
Для ньокків: 1 кг картоплі, 400 г борошна, 2 яйця, сіль, дрібка цукру, мускатний горіх (за смаком).
Для соусу: 1 кг печериць (у мене лісові гриби), 2-3 ст. л. овочевого бульйону, 0,5 склянки тертого пармезану (можна замінити іншим твердим сиром на ваш смак), 2 зубки часнику, 1 ст. л. томатної пасти, зелень кропу (в оригінальному рецепті використовується петрушка), 4 ст. л. оливкової олії, сіль, перець за смаком.

Приготування:
Приготувати ньокки: картоплю відварити в «мундирі», почистити й натерти на дрібній тертці. Додати яйця, сіль, мускатний горіх і поступово всипати борошно. Замісити м'яке тісто (воно не повинно липнути до рук, але й сильно «забивати» його борошном також не варто - ньокки будуть твердими).

Відрізати від тіста шматочки, розкачати їх в «ковбаску» на присипаному борошном столі й нарізати маленькими брусочками.

Кожен обкачати в борошні й придавати не сильно виделкою. Викласти ньокки на присипану борошном тацю, щоб трохи підсохли.


Приготувати соус: гриби помити і нарізати пластинами (я попередньо відварила лісові гриби до готовності). На сковорідці розігріти оливкову олію, розчавити часник в шкірці й обсмажити, потім часник викинути, а в сковорідку додати гриби. Смажити 5-7 хвилин. Додати нарізану зелень, томатну пасту і бульйон, тушкувати 2-3 хвилини.


У підсоленій киплячій воді відварити ньокки (варятся вони швидко — 1-2 хвилини, як спливуть, значить готові!). Перекласти галушечки в сковорідку до соусу, додати половину тертого пармезану.

Перемішати й подавати, притрусивши зверху ще сиром.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: порція просто величезна. Я половину зварила, іншу ж половину — заморозила про запас. Заморожені ньокки абсолютно не втрачають своїх смакових якостей. Потім їх достатньо перед приготуванням дістати з морозиловки й відварити. Все як із пельменями чи варениками. Тому раджу, все ж таки, робити цілу порцію. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 07.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
26.1
26.14
28.03
28.06
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31