ye-logo.v1.2

У Городку розпочали процес створення об’єднаної територіальної громади

Суспільство 2139
Пропозицію Городоцького міського голови Василя Підлісного депутати підтримали одноголосно
Пропозицію Городоцького міського голови Василя Підлісного депутати підтримали одноголосно. Фото: rada-gorodok.km.ua

Встигнути провести всі «паперові» процедури мають до 15 серпня.

Цього тижня депутати Городоцької міської ради прийняли рішення про створення об’єднаної територіальної громади (ОТГ) і вже запрацювала робоча група, яка займатиметься цим питанням.

У міській раді кажуть питання об’єднання міста з навколишніми селами зараз одне із найважливіших, адже це розвиток міста і можливості для усієї майбутньої громади. В районних державній адміністрації та раді процес створення громади підтримують і вже створили робочу групу.

За словами директора Хмельницького регіонального Офісу реформ та розвитку Сергія Яцковського, процедуру самого обє’єднання дуже важливо встигнути провести до 15 серпня.

«Дуже важливо, щоб до моменту, коли почне готуватися проект бюджетної резолюції, а це з 15 серпня, заявку про створення громади бачило Міністерство фінансів. Уже з 15 серпня до 15 вересня готується проект бюджетної резолюції, який вноситься до Верховної Ради. Якщо Міністерство фінансів не буде бачити, що є громада, то кошти для неї у державному бюджеті не закладуть», – пояснює Сергій Яцковський.

Для того, щоб майбутня Городоцька об’єднана територіальна громада вже у наступному році отримала фінансування з державного бюджету, робочій групі потрібно встигнути пройти три «паперові» етапи.

По-перше сільські ради, які планують увійти до об’єднаної територіальної громади, мають провести роботу з людьми, та прийняти рішення про приєднання. По-друге, Хмельницька обласна державна адміністрація має надати висновок про відповідність цих рішень до Законів України та Конституції. А по-третє – вже спільне рішення з висновком ОДА має бути передано до Центральної виборчої комісія, яка й призначить вибори голови ОТГ.

Нагадаємо, що з 53 громад, передбачених перспективним планом, 24 вже створено.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую