clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Огірочки по-болгарськи – супер-хрумкі та супер-смачні!

Огірки за цим рецептом виходять хрусткими й смарагдовими, як ті самі... болгарські.

Огірки за цим рецептом виходять хрусткими й смарагдовими, як ті самі... болгарські.. Фото: автора

Рецепт дуже простий, але співвідношення «цукор-сіль-оцет» просто ідеальне!

Не знаю пам'ятаєте ви чи ні, якими смачними були в радянські часи мариновані болгарські огірочки. Вони просто так не залежувалися на магазинних полицях, їх купували по декілька банок про запас. Огірки за цим рецептом виходять саме такими – хрусткими й смарагдовими, як ті самі... болгарські.


Інгредієнти:
На 1 банку: 2 горошини запашного перцю, 5 горошин чорного перцю, 2 лаврових листочки, 3 зубки часнику, морквина, зерна сухої гірчиці.
Маринад на 1 л води: 4 ч. л. солі, 8 ч. л. цукру, 8 ст. л. 9%-ого оцту.


Приготування:
Огірки попередньо замочити у холодній воді на 3 години. Потім скласти в банки разом зі спеціями, морквою та часником. Маринад змішати, довести до кипіння й залити в наповнені огірочками баночки. Потім прикрити металевими кришками й поставити стерилізуватися в гарячу воду – з моменту закипання – 3-4 хвилин, до зміни кольору.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31