ye-logo.v1.2

Місцеві бюджети Хмельниччини на 300 тисяч гривень поповнили туристи та автомобілісти

Економіка 1593
Лідерами щодо наповнення місцевої казни за рахунок туристів та автомобілістів є міста Кам‘янець-Подільський та Хмельницький
Лідерами щодо наповнення місцевої казни за рахунок туристів та автомобілістів є міста Кам‘янець-Подільський та Хмельницький. Фото: з архіву

Обидва платежі наповнюють безпосередньо бюджети територіальних громад.

 За підсумками шести місяців 2016 року на Хмельниччині сплатили 296,3 тисячі гривень туристичного збору та збору за паркування транспортних засобів. Про це повідомили у фіскальній службі області.

Як зауважують фіскальники, обидва платежі наповнюють безпосередньо бюджети територіальних громад. Водночас самі ж органи місцевого самоврядування приймають рішення про перелік місць справляння зборів та їх ставки.

Цього року темпи сплати туристичного збору у нашому краї становлять 162 відсотки. Це означає, що любителі мандрів сплатили до місцевих бюджетів майже 200 тисяч гривень, що майже на 100 тисяч більше у порівнянні з торішнім показником.

Лідерами щодо наповнення місцевої казни за рахунок туристів та автомобілістів є міста Кам‘янець-Подільський та Хмельницький. Останнім часом спостерігається туристичний стрибок у Меджибожі.

«За умови розвитку належної інфраструктури на Хмельниччині місцеві бюджети можуть отримувати від туризму значно більші додаткові надходження. Але й зараз, якщо всі податкові агенти сумлінно його перераховуватимуть в бюджет, варто сподіватися на додаткові кошти у місцевих скарбницях», - зауважують податківці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую