ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Заготовка з кабачків на зиму для приготування закусочних рулетиків

20 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10018
Взимку вам залишиться лише вмочити кабачки в борошно, а потім у збите яйце з сіллю й обсмажити на олії.
Взимку вам залишиться лише вмочити кабачки в борошно, а потім у збите яйце з сіллю й обсмажити на олії. Фото: автора

Минулоріч робила на пробу декілька баночок — всі «улетіли» миттєво!

Все дуже просто, а результат — суперовий. Колись такі рулетики, начинені корейською морквою купувала на базарі в корейців за не дуже скромною ціною. А як же: кабачки взимку недешеві. Цей рецепт — дуже гарна альтернатива свіжим овочам. Смак кабачка як у свіжого, без зайвих присмаків. Тим більше з начинками можна «погратися». До прикладу, з сиром і часником, майонезом і помідоркою, грибами та куркою тощо. Простіше заготовок я ще не закривала! Взимку вам залишиться лише вмочити кабачки в борошно, а потім у збите яйце з сіллю й обсмажити на олії. Дати кабачкам охолонути, а потім загорнути рулетики з начинкою.

Інгредієнти (розрахунок на чотири 0,5-літрів банки):
5 молодих кабачків (у мене цукіні зелені та жовті), 800 мл окропу, 4 ст. л. столового оцту 9%-го.

Приготування:
Для цієї заготовки краще обирати довгенькі кабачки. Їх слід помити, відрізати плодоніжки й трохи шкірку. Потім тонко нарізати овочі повздовж (можна скористатися спеціальною шатківничкою, але я впоралася і звичайним ножем).


У стерилізовані банки скласти пластинки кабачка, скручуючи їх за спіраллю.

Потім зверху таким же чином викласти другий ряд нарізаного кабачка.


У кожну банку ємністю 0,5 літра додати по 1 ст. л. столового оцту й залити до верху окропом.

Накрити банки прокип'яченими металевими кришками. В каструлю налити гарячу воду, розмістити решітку або рушник (температура води залежить від температури вмісту в банці). Стерилізувати кабачки 7 хвилин після закипання води в каструлі. Одразу ж закатати. Банки вкутати до повного охолодження. 

Оновлено 2017 року: 

Хочу показати, яку смакоту можна приготувати з цієї заготовки. Загортати, як я уже зазначала, можна будь-яку вашу улюблену закуску. Спочатку, звісно, рулетики слід запанірувати в борошні та обсмажити.

домашні заготовки, кабачки, рулетики, кабачкові рулетики, консервація, маринади

Коментарі:

  Так  Ні, дякую