ye-logo.v1.2

На Хмельницькій АЕС спростовують чутки про серйозну аварію

Суспільство 4872
Кажуть атомники, що все в межах норми на електростанції
Кажуть атомники, що все в межах норми на електростанції. Фото: xaec.org.ua

Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін.

В інформаційниому центрі відокремленого підрозділу "Хмельницька АЕС" офіційно спростовують інформацію про серйозну аваріію, яка може нанести шкоди мешканцям області.

Як повідомлялося раніше, 16 липня 2016 року о 12:26 енергоблок №1 Хмельницької АЕС було відключено від енергомережі, згідно з поданою заявкою через протікання теплоносія в парогенераторі. За попередньою оцінкою, причиною стало порушення герметичності теплообмінної трубки парогенератора.

«Інформація стосовно аварії, яка нібито сталася на Хмельницькій АЕС, не відповідає дійсності, почерпнута з невідомих, неперевірених джерел та вводить в оману громадян. У публікаціях автори використовують некоректні трактування і заголовки, супроводжуючи їх непрофесійними коментарями, що наносить суттєву шкоду іміджу ядерної енергетики України. Прикро, що до її поширення долучилися народні депутати», - йдеться в повідомленні.

За міжнародною шкалою INES дану подію класифікували за рівнем поза шкалою, тобто яка не впливає на безпеку. Порушень меж та умов безпечної експлуатації не виявлено. Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін і знаходиться на рівні природного гамма-фону.

Станом на 21 липня 2016 року, на першому енергоблоці Хмельницької АЕС триває п’ята доба ремонтних робіт. З 16 липня поточного року на енергоблоці №1 було розпочато планово-попереджувальний ремонт, тривалістю 60 діб.
Енергоблок №2 Хмельницької АЕС працює на потужності 985 МВт. За минулу добу енергоблоком вироблено 23,68 млн. кВт*год електроенергії, а з початку місяця вироблено 469,01 млн. кВт*год електроенергії.

Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень.

Читайте також: На Хмельницькій АЕС розповіли, як зміниться постачання електроенергії через відключення енергоблоку

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую