Гаряча тема:
- Війна
Пухнастий, ніжний і шалено смачний! Особливо він стане у нагоді тим, хто полюбляє рецепти з категорії «нашвидкуруч». А пісочний штрейзель у поєднанні із соковитим персиком створює просто неймовірний «дует»! Хочу додати, що персики можна використовувати і консервовані. Також можна замінювати їх будь-якими улюбленими фруктами або ягодами.
Інгредієнти:
2 яйця, пакетик ванільного цукру, 150 г цукру, пакетик розпушувача, 0,5 склянки «Фанти», 0,5 склянки рафінованої олії, 2 склянки борошна.
Для штрейзеля: 0,5 склянки борошна, 3 ст. л. цукру, 50 г вершкового масла.
Приготування:
Яйця, цукор, ванільний цукор — збити віночком, додати олію і «Фанту», перемішати до однорідності.
Борошно змішати з розпушувачем, просіяти, з'єднати з масою. Замісити тісто, як на оладки.
Вилити у форму з високими бортиками, застелену пергаментним папером.
Персики почистити від шкірки (залити окропом на декілька хвилин, тоді шкірочка легко знімається).
Нарізати персики тонкими часточками й викласти їх на тісто.
Приготувати штрейзель: всі інгредієнти перетерти вручну на крихту.
Посипати зверху пиріг приготовленою крихтою.
Поставити його в розігріту духовку на 30-40 хвилин при 180-200ºС. Випікати до рум'яної скоринки.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг росте, наче на дріжджах, і виходить пористим, із великими дірочками. До речі, згодиться будь-яка вода із газом, навіть несолодка мінералка. Але саме «Фанта» надає пирогу додаткового присмаку апельсинів.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: