clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Кабачкова ікра «Ніжинська» (як магазинна)

Дуже часто я тішу своїх рідних цією стравою посеред літа в сезон кабачків. Для цього просто зменшую порцію вдвічі-втричі.

Дуже часто я тішу своїх рідних цією стравою посеред літа в сезон кабачків. Для цього просто зменшую порцію вдвічі-втричі.. Фото: автора

Ікра - БОМБА! Зробила вже два заходи. Колір, смак, консистенція – все гармонійно!

Можливо подібні рецепти вам і зустрічалися, але, все ж таки, ризикну поділитися своїм. Його я привезла від своєї бабусі й роблю таку заготовку вже декілька років поспіль. До речі, зовсім не обов’язково закривати кабачкову ікру у банки й довго і нудно чекати зими, щоб поласувати цим смаколиком. Дуже часто я тішу своїх рідних цією стравою посеред літа в сезон кабачків. Для цього просто зменшую порцію вдвічі-втричі.


Інгредієнти:
4 кг кабачків, 1,5 кг моркви, 1 кг цибулі, 300 мл соняшникової олії, 200 г цукру, 150 г оцту, 2 ст. л. солі, 6-7 зубків часнику, 10 г чорного меленого перцю, 10 г паприки, 0,5 л томатної пасти, 200 г майонезу.
Вихід: 6,5 літрів.


Приготування:
Кабачки почистити від насіння та шкірки, моркву та цибулю також почистити. Все перекрутити через м'ясорубку (я перемолола в кухонному комбайні).

Відразу ж додати олію, оцет (в процесі варіння він практично випарується), цукор, сіль та спеції.

Перемішати й варити на маленькому вогні 1-1,5 години.

Наприкінці приготування додати томатну пасту, вичавлений через прес часник та майонез (якщо я готую ікру не для заготовок, а просто на вечерю, то майонез не додаю; замінюю його на сметанку).

Після цього всю цю красу можна подрібнити в бленд ері. Але тим, хто любить ікру «крупочками» цього можна не робити (особисто я ніколи не подрібнюю). Після подрібнення масу знову поставити на вогонь і варити ще 15-20 хвилин.

Розкласти гарячу ікру в простерилізовані банки й закатати металевими кришками (вкутувати й перевертати не обов'язково). Зберігається така кабачкова ікра при кімнатній температурі протягом року (можливо й довше – я не перевіряла!).


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 04.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31