ye-logo.v1.2

Через Хмельницьку область пройде велопробіг для незрячих

Афіша 2175
Їхатимуть велосипедисти зі Львова до Одеси
Їхатимуть велосипедисти зі Львова до Одеси. Фото: gazeta.ua

Всеукраїнський велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!» організовують уже вдруге

Упродовж 16 днів незрячі люди будуть їхати на велосипедах зі Львова до Одеси. ІІ Всеукраїнський велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!» відбуватиметься з 6 по 22 серпня 2016 року. Команди велосипедистів (зрячий і незрячий) подолають понад 1000 км українських доріг.

“50% учасників велопробігу – люди з порушенням зору. Проект має на меті змінити суспільну думку та зламати стереотипи щодо можливостей та потенціалу людей з порушенням зору. Організатори хочуть популяризувати здоровий спосіб життя, зокрема спорт та спортивний туризм серед українців”, - повідомляють на сайті Хмельницької ОДА.

І Всеукраїнський велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!», успішно стартував 4 липня 2015 року і тривав 33 дні. Тоді учасники подолали понад 3000 км на велосипедах-тандемах, проїхали через 10 областей Західної та Центральної України. Цьогоріч велосипедисти також проїдуться дорогами Хмельниччини, а саме через Дунаєвецький та Кам'янець-Подільський райони.

Довідково:
Ідея проекту належить громадському активісту Миколі Пеху. Ще у дитячому віці Микола почав втратчати зір. Одного дня, під час їзди на велосипеді по стадіону, він вже не зміг відрізнити асфальт і траву. Саме тоді усвідомив, що зір втрачено повністю. Але хлопець не опустив рук. Під час навчання у старших класах виграв стипендію для участі у програмі обміну FLEX, що дала йому можливість навчатися рік у США. Закінчив факультет міжнародних відносин Франкового університету у Львові. Рік навчався на магістратурі в Лондоні. Опісля повернувся до рідного Львова і продовжив активну громадську діяльність в заснованій ним ГО «Інститут українських студій». На жаль, Миколи Пеха вже два роки немає з нами, але його ідея про Велопробіг за участю незрячих людей живе, і втілюється у життя.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую