ye-logo.v1.2

Бійці АТО з Летичівщини прийшли під обласну раду, бо не можуть отримати землю

Суспільство 2189
Чоловіки кажуть, що не можуть отримати землю
Чоловіки кажуть, що не можуть отримати землю. Фото: автора

Хлопці нарікають, що досі не отримали земельні ділянки.

 Під Хмельницьку обласну раду сьогодні, 26 липня, прийшли учасники АТО, бо не можуть отримати обіцяної землі. За їхніми словами, близько двадцяти військовослужбовців у Меджибожі мають проблеми з виділенням ділянок.

«Нас 20 людей, ми не можемо отримати наші земельні ділянки. Хто півроку, хто рік чи два. Якщо йти служити, забирають швидко, а якщо двати землю – починаються проблеми. Ми державу слухаємо, хай вона слухає нас», - каже боєць 55-ї окремої артилерійської бригади Василь Коробочка.

Чоловіки кажуть, вони не прийшли страйкувати, а просто хочуть, аби їх почули. За словами Віталія Блонського, голови спілки учасників АТО Меджибізької об'єднаної територіальної громади, земля є, її просто не хочуть давати, оскільки це ласий шматок для чиновників.

«За законом ми маємо отримати землю, а чомусь на рівні області це питання не вирішується, хоча голова селищної ради нас підтримує. Ми своє не віддамо, це питання наболіло не тільки на Летичівщині, - каже Віталій Блонський. – Я знаю, що земля є, вона незаконно приватизована».

Чоловіки хотіли поговорити з представниками управління Держгеокадастру

Бійці готові звернутися до суду і зібрати групу підтримки з інших військовослужбовців, якщо не отримають землі. Тим часом у Держгеокадасті з проблемою вже ознайомилися, обіцяли вирішити. Туди сьогодні поїхав виїхав перший заступник начальника управління Петро Петровський.

Нагадаємо, в управлінні Держгеокадастру звітують, що вже надали у власність понад дві тисячі земельних ділянок. загальною площею майже 3500 гектарів

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую