ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському понад 200 офіцерів запасу проходять випробування

Суспільство 2068
Відпрацювали практичні дії з виконання завдань інженерного забезпечення бою
Відпрацювали практичні дії з виконання завдань інженерного забезпечення бою. Фото: Андрія Агєєва

Вперше за останні чотири роки заключний навчальний збір проводився на полігоні.

 У Кам’янці-Подільському, на навчально-матеріальній базі окремої інженерної бригади завершується польовий навчальний збір, у якому взяли участь більше 200 студентів випускного курсу кафедри військової підготовки Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

«Вперше за останні чотири роки заключний навчальний збір з майбутніми офіцерами проводився на полігоні. Проживали студенти, а серед них і 17 дівчат, у наметовому містечку, дотримувалися суворого розпорядку дня з обов’язковою вранішньою зарядкою після підйому та вечірньою перевіркою перед відбоєм», - зауважив офіцер. підкреслив начальник кафедри військової підготовки полковник Євген Брижатий.

Особливістю цього польового збору було суттєве коригування змісту навчальних програм з урахуванням отриманих інформаційно-аналітичних матеріалів щодо застосування підрозділів інженерних військ у зоні проведення АТО. Корективи торкнулися кожного розділу військової дисципліни.

Акценти робили в першу чергу на військово-спеціальних дисциплінах: вибухова справа, інженерні загородження військових доріг і колонних шляхів, технічної підготовки, а також військової топографії, тактико-спеціальної підготовки, фортифікації та маскуванню, основам тактичної медицини і виживанню особового складу.

«Значну увагу ми приділили особливостям ведення бойових дій на замінованій місцевості, у населених пунктах, організації засідок на дорогах, в лісосмугах, на відкритій місцевості та боротьбі з ними, що досить актуально сьогодні у зоні проведення АТО», - зауважив полковник Євген Брижатий.

Навчання проходили на загальному тактичному фоні з відпрацюванням тактичної обстановки, з бойовими розпорядженнями, ввідними з використанням спеціальної інженерної техніки виведеної у район навчань. Попереду у студентів, більша половина з яких мають намір пов’язати своє майбутнє зі службою у Збройних Силах України, підготовка до випускного іспиту.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую