ye-logo.v1.2

У Кам'янці-Подільському з`явиться унікальний музей мініатюр "Замки України"

Суспільство 4316

Музей буде майданчиком під відкритим небом площею у 12 соток.

Відкриття музею мініатюр планують на кінець вересня цього року. Ідея належить місцевим підприємцім - Євгену Нєнашеву і Олексію Смольському.

“У музеї будуть представлені 16 замків України, - розповів Євген Нєнашев. - Масштаб споруд 1:20, і кожна з чудовою деталізацією. Зараз над ними ще працюють київські майстри. Кілька мінатюр я вже бачив на власні очі, і повірте — вони прекрасні!”.

Музей мініатюр розмістять у старому місті з південної сторони будинку № 10 по вул. Старобульварній.

Підприємці кажуть, втілення ідеї складатиметься із двох частин. Перша — це зібрати усі 16 існуючих в Україні замків. А другий етап — розмістити в музеї ще хоча б 5-6 замків із тих, від яких зараз залишилися лище руїни. Але в музеї розмістити справжній їх вигляд, якими волни були до руйнації.

Подібні проекти є дороговартісними. За підрахунками підприємців, обійдеться музей приблизно у 3 мільйони гривень. Євген Нєнашев каже, самі лише мініатюри споруд коштують близбко 56 тисяч доларів. Ще близько 60 тисяч доларів піде на благоустрій території музею, адже це буде майдинчик під відкритим небом.

 

Міський голова Михайло Сімашкевич та підприємець Євген Нєнашев на місці створення

музею мініатюр "Замки України". 

 Орієнтовна вартість квитків буде 30-40 гривень, для дітей та студентів, звичайно ж, знижки.

Варто зазначити, що музеї мініатюр є у великих містах Європи. В Україні ж таких є лише три: у Києві (“Київ в мініатюрі”), Яремчі (“Карпати в мініатюрі”) і Одесі “Міні Одеса”. Але такого як у Кам”янці-Подільському — немає ніде.
Нєнашев напівжартома каже: буде у нас єдиний у світі музей мініатюр замків України, адже в існуючих музеях є міста, краєвиди, якісь частини архітектури, але саме мініатюр замків України немає ніде!
Тепер буде. У Кам'янці-Подільському. 

 

Алла СОБКО, Катерина ДЯДЮК,

Фото з соцмереж.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую