clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Курка, запечена в сметанному соусі з молодою картоплею

Курочка чудово підходить для урочистостей, прикрашає раціон у будні.

Курочка чудово підходить для урочистостей, прикрашає раціон у будні.. Фото: автора

Смачна, соковита, ароматна страва, яка чудово підійде, як для звичайної, так і для святкової вечері або обіду.

Скільки варіацій існує у цієї страви! Десятки рішень — а результат завжди прекрасний. Курочка чудово підходить для урочистостей, прикрашає раціон у будні. Такою стравою можна досхочу нагодувати й голодного чоловіка, і ораву дітлахів. Тому вивчаємо основи приготування курячої тушки з найпопулярнішим в Україні гарніром.

Інгредієнти:
Курка, 4 зубки часнику, 1 ст. л. французької гірчиці в зернах, карі, куркума, 4 ст. л. сметани, 2 ст. л. соєвого соусу, спеції сухі (орегано, базилік, майоран), 1,5 кг картоплі, перець, сіль.

Приготування:
Почистити і вичавити часник. Змішати його зі сметаною, гірчицею, соєвим соусом, сіллю, травками та спеціями. Натерти цим соусом тушку курки й залишити маринуватися на годину-дві.


Ретельно помити молоду картоплю (не чистити!). Велику розрізати навпіл, маленьку — залишити цілою.

Курку викласти на деко, навколо розкласти гарнір. Картоплю посолити та поперчити, притрусити ароматними травами (я посипала сванською сіллю).

Накрити все фольгою. Поставити деко в розігріту духовку. Випікати при 200ºС протягом години. Потім фольгу зняти, ввімкнути гриль і готувати ще 20-30 хвилин до зарум’янювання. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31