ye-logo.v1.2

На Білогірщині учасникам АТО передали у власність чужу землю

Суспільство 1949
У Білогірському районі учасникам АТО видали "чужу" землю
У Білогірському районі учасникам АТО видали "чужу" землю. Фото: stopcor.org

Одна земельна ділянка має два офіційних господарі.

У липні, демобілізований учасник АТО із Білогірського району Андрій Білоус отримав документи на 2 гектари землі, які обіцяла йому держава. Та. виявилось, що виділена земельна ділянка має власника з 2001 року.

“Мені і ще сімом учасникам АТО передали землю, яка з 2001 року має господаря. Він має акт на право постійного користування. Виходить, що у нас чужа земля. Більше року чекали документи, а тепер не можемо землею користуватись. На тих 19 гектарах, які у власності іншої людини — 16 гектарів передали учасникам АТО”, - розповідає Андрій Білоус.

Каже, що звертався у відділ Держгеокдастру у Білогірському районі. Там йому порадили домовлятись із власником.

“Ця земельна ділянка знаходиться у власності жителя Теофіпольського району. У його державному акті на право користування зазначено, що ділянка розташована на території Бережинецької сільської ради Теофіпольського району. А на карті у Держгеокадастрі вона входить до Білогірського району”, - додає учасник АТО.

Начальник відділу Держгеокадастру у Білогірському районі Віктор Клімчук пояснює, що допущена помилка при складанні електронної версії індексно-кадастрової карти району. В результаті, частина ділянки Теофіольського району відійшла до Білогірського. Запевняє, що землю для учасників АТО вже знайшли у іншому місці і готують необхідну документацію. 

Однак, самі АТОшники про те, що їм, як запевняє чиновник, вже знайшли нові земельні ділянки, дізналися від журналістів.

Сайт "Є" буде слідкувати за розвитком подій навколо справедливого виділення землі учасникам АТО.  

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую