ye-logo.v1.2

Половина з новопризначених директорів хмельницьких шкіл до того працювали у вузах

Суспільство 6805

Нові очільники кажуть, що не належать до жодної із політичних партій.

Учора, 3 серпня, громадськості Хмельницького представили нових директорів шкіл. Навколо цієї теми останнім часом точилися суперечки, організовували мітинги та демонстрації. Колективи вчительські та батьківські сприймали кадрові зміни бурхливо. Скандальним було призначення директорів ліцею №17 та СЗОШ №6. Попри все, уже екс-керівникам цих навчальних закладів таки не продовжили контракт.

“Зважаючи на те, що громада справляла моральний тиск на мене, - пояснює ситуацію щодо призначення директора ліцею №17, начальник управління освіти Роман Миколаїв, - я вирішив, що в цьому питання треба ставити крапку. На загальних зборах батьківського, учнівського, трудового колективу ліцею я свою позицію з приводу продовження контракту висловив. Я її не змінив.Підстави шукати не потрібно. Підстава є - це закінчення контракту. Моя позиція — це оновлення керівного складу в освітній сфері на основі закону, не порушуючи нічиїх прав”.

Отже, очільником Ліцей №17 став Вадим Пірог, ЗОШ №4 Інна Шпичко, НВК №4 Андрій Тарабан, СЗОШ №6 Сергій Ткач, СЗОШ №8 Сергій Коріньовський, ЗОШ №20 Борис Ратич, ЗОШ №21 Наталія Івасішина, Колегіум ім. Володимира Козубняка — Оксана Віхтюк. Серед них - троє кандидати наук.

Нових директорів хмельницьких шкіл представили громадськості

“Більшість директорів мають маленький досвід роботи у школі. Лиш половина працювала у загальноосвітніх навчальних закладах. Але вони не будуть вчити дитину. Усі безпартійні. Я вважаю, що толкова людина за місяць освоїть управлінську посаду. Одне з того, що громадська рада вже озвучувала — це вирішення фінансових питань не за рахунок батьків, а управління і бюджету. Окрім того, ми наполягаємо на тому, що школа, в першу чергу, створюється щоб надати якісну освітню послугу і отримати хороші результати. ”, - розповідає голова громадської ради при управлінні освіти Андрій Попик.

Директор ліцею №17 - Вадим Валентинович Пірог

Додає, що бачив на вулиці, як палять двоє з новопризначених директорів. На його думку, очільник школи не має цього робити.

Роман Миколаїв каже, що оновлюватиме керівників освітніх закладів згідно із законом

“Я, як прихильник здорового способу життя, вважаю, що директор не повинен палити. Я не жартую. Директор має подавати приклад учням. У всіх новопризначених керівників трьохмісячний випробувальний термін. Коли він мине, ми запитаємо, чи змогли вони позбутись цієї шкідливої звички”, - стверджує Андрій Попик.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую