Гаряча тема:
- Війна
В процесі випічки манка взаємодіє з яблучним соком, і в результаті виходить пречудова річ! Яєць у цьому рецепті немає, сметани також, масла мінімум. Тому цей рецепт цілком можна віднести до бюджетної кухні. В оригіналі пиріг чисто яблучний, але я кладу туди ще родзинки та мед. Так смак пирога стає ще цікавішим та оригінальнішим.
Інгредієнти:
7 яблук, по склянці борошна, манної крупи та цукру, ванілін, 100 г вершкового масла, 0,5 ч. л. розпушувача, сік половинки лимона, 50 г родзинок, лимонна або апельсинова цедра, кориця – за смаком, 1 ст. л. меду.
Приготування:
Яблука помити, почистити й натерти на крупній тертці. Полити їх лимонним соком, посипати корицею. Додати родзинки, цедру та мед. Ретельно перемішати.
Круглу форму для випічки встелити пекарським папером і рясно змастити вершковим маслом.
З'єднати борошно, манну крупу, цукор, ванілін і розпушувач. Висипати третину борошняної суміші на дно форми.
Розрівняти шар і покласти зверху третину яблук.
Чергувати шари яблук і сухої суміші.
На останній шар розкласти шматочки вершкового масла.
Випікати варшавський пиріг в духовці, розігрітій до 180-200°С, протягом 30-40 хвилин (на пирозі повинна з'явитися красива золотава скоринка). Дістати пиріг із духовки, охолодити й посипати цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: