clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Салат із креветками та м'ятною заправкою для любителів «погурманити»

Відмінною рисою цього рецепта є гармонійне поєднання основних інгредієнтів — пікантних «імбирних» креветок, гіркуватого грейпфрута та ніжної нотки адигейського сиру.

Відмінною рисою цього рецепта є гармонійне поєднання основних інгредієнтів — пікантних «імбирних» креветок, гіркуватого грейпфрута та ніжної нотки адигейського сиру.. Фото: автора

Ошатна вишукана страва для святкового застілля чи легкої романтичної вечері.

Креветки — продукт не дешевий, проте раз на рік можна дозволити собі приготувати із ними салатик, купивши жменьку-другу цих смачнющих морепродуктів. У кулінарному світі дуже багато варіантів страв із креветками. Відмінною рисою цього рецепта є гармонійне поєднання основних інгредієнтів — пікантних «імбирних» креветок, гіркуватого грейпфрута та ніжної нотки адигейського сиру. «Коронує» всю цю красу свіжа м'ятна заправка. Особливо мені сподобалося, що морепродукти смажені. Загалом, якщо ви любите салати з креветками, то цей рецепт стане гідним примірників у вашій колекції.

Інгредієнти:
300 г розморожених і почищених креветок, пучок улюбленого салату (у мене рукола і айсберг), 200 г адигейського сиру, невеликий грейпфрут, маленький шматочок кореня імбиру, 1 ст. л. лимонного соку, листя м'яти з 3-4 гілочок, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, лимонний перець, дрібка цукру.

Приготування:
Дрібно порізати імбир, обсмажити його разом з чищеними креветками на невеликій кількості оливкової олії до золотавого кольору (буквально декілька хвилинок, інакше креветки стануть гумовими). Морепродукти охолодити, імбир — видалити.
Для заправки збити в блендері листя м'яти, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, перець і цукор (листя має подрібнитися на кашку).
Промити листя салату, викласти його на тарілку. Полити половиною м’ятної заправки.

Потім викласти підготовлені креветки, часточки грейпфрута, почищені від плівочок і порізаний кубиками сир.

Зверху ще трохи полити заправкою. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 5:
Від: Олена 09.09.2016 17:59Совсем не понимаю критику человека внизу, серьезно. Поверьте, лично я, на своей шкуре, так скажем, проверила не один рецепт с этой рубрики и осталась довольна. Критика адресована совершенно не по делу, на мой скромный взгляд. Конкретно этот салат готовить не пыталась, но говорить о том что он неаппетитно выглядит какая-то несуразица! Может для Вас, опытного кулинара со стажем, это слишком просто и Вам есть к чему придраться, даже к этим листьям салата, но я думала, что профессионалам и не нужны подобные "справочники" для приготовления салатов и прочих рецептов. Наоборот, когда не так всё идеально, как скажем, это делают среди Вас, профессионалов, или на ТВ, складывается более доверчивое менее у нас, простых домохозяек. Сразу видно, что продукт не напичкан ничем сторонним, сделан для себя, простой домохозяйкой, для таких же самых домохозяек. Что касается рецептов.. Люди, мы живём в 21 веке, в эру интернета! Думаю не так-то и просто взять и придумать что-то совершенно новое. Тем более, что с тем подбором различных рецептов, что есть на данный момент, просто грех не собрать их в одном месте, на собственном опыте. Что до подачи текста, тоже лично у меня нету претензий. Он подан без заумных слов, без излишнего пафоса. По своему, конечно, по хозяйски, но что ещё нужно обычному читателю? Поймите, все мы разные, кто-то профессионал, а кто-то обычный потребитель.. У каждого из нас свои вкусы. И критиковать автора только за то, что он, возможно, на голову ниже, чем какой-то повар со стажем - абсурд. Видно же, что рецепты написаны со старанием, много фотографий представлено, есть и правдивое мнение.. Призываю оставить спор и просто проходить мимо, если Ваш уровень и стаж намного выше обычного.. потребительского. Мой вердикт - рубрика очень полезная, продолжайте в том же духе, не слушайте всяких прохожих "профессионалов" и не останавливайтесь! И самое главное то, что ни один испытуемый рецепт не стал разочарованием и порадовал наши вкусовые рецепторы.
Від: Ірина Герун 09.09.2016 17:53Шановна Валерія, якщо цей салат вам не по кишені, це не означає що потрібно так емоційно коментувати, якщо ці рецепти є в інтернеті , то чому заходити в "Гурман" . Welcome to Google
Від: Світлана Яськова09.09.2016 17:16Шановна пані Валерія! Дуже дякую Вам за таке скрупульозне та уважне дослідження моїх рецептів. Всі зауваження прийму до уваги. Розділ "Гурман" - це не сайт для "професійних кухарів зі стажем". Для цього є інші спеціалізовані джерела. І на авторство рецептів я ніколи не претендувала. Дуже часто я наголошую про це у своїх рецептах: "знайдено на просторах Інтернету" чи "взято на кулінарному форумі". Я просто вишукую цікаві кулінарні ідеї та втілюю їх на своїй звичайній "не професійній" кухні. Я, на превеликий жаль (або на щастя), не "кухар зі стажем", а звичайний аматор. До речі, як тисячі інших господинь. Я просто ділюся з ними на сторінках "Гурману" вдалими чи не дуже експериментами. Вважаю, що якщо страва смакує, не важливо були допущені "недопустимі порушення технологічних процесів" чи ні. А щодо граматичних помилок та "русизмів"... Цитую Вас: "Щодо салату айзберг, заявленого в рецепті..." То насправді салат має назву "АйСберг", а не "АйЗберг":)
Від: Валерія Іващенко08.08.2016 22:34Буду вдячна за відповідь
Від: Валерія Іващенко08.08.2016 22:23Дуже вдячні, що ви друкуєте рецепти салатів, які, як зазначено, можна дозволити собі раз на рік. Це нічого, що кілька місяців тому вже давали цей рецепт. http://ye.ua/news/news_24592.html «Піпл схаває» - пишу так, бо з огляду на безграмотне написання рецептів, купу русизмів і стилістичних помилок, вам буде зрозуміліше. Це ще б нічого, якби читати на форумі десь. А тут – поважний сайт… Чи знаєте ви, в якому значенні можна використовувати слово «ошатний»? Загляньте до словника. До того ж, листя на тарілці з ознаками присохлих дірочок взагалі неапетитно виглядає. Кажу вам, як кухар зі стажем. Щодо салату айзберг, заявленого в рецепті, – тицьніть у нього пальцем? Де? І що це за маразм? «Загалом, якщо ви любите салати з креветками, то цей рецепт стане гідним примірників у вашій колекції» Що за «гідним примірників»??? А я вам скажу. Якщо перекласти речення через перекладач на російську і забити в пошуковик, то видасть купу схожих рецептів з опечаткою в слові «экземпляров» замість «єкземпляром»: «В общем, если вы любите салаты с креветками, то этот рецепт станет достойным экземпляров в вашей коллекции». Крадете шматки з чужих текстів і навіть не вичитуєте?!!! І маєте при цьому сміливість пропонувати ваші страви на широкий загал? Не кажу вже про недопустимі порушення технологічних процесів у багатьох рецептах. Наболіло. Хіба не правда??? Дякую.

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 10.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26.05
27.4
27.5
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31