Гаряча тема:
- Війна
Жодне літо не обходяться без поїздок на шашлики, пікнік чи барбекю. Дуже важливо вдало замаринувати м'ясо. Пам'ятайте, що присутність у маринаді спецій надає стравам особливого смакового акценту, але, крім того, при правильному дозуванні покращує засвоєння їжі. Дуже часто при смаженні шашлик провертається на шампурах. Це виходить через те, що м'ясо неправильно нарізане. Занадто великі шматки не встигнуть, як слід, приготуватися, а надто маленькі моментально засушаться. Оптимальним розміром для смаження на шампурах є шматок 5х5 см.
Куряче м'ясо ідеально підходить для приготування на грилі. Воно доступніше за ціною, швидше смажиться і містить менше калорій. Якщо ви готуєте курячі ніжки або крильця, то через деякий час їх кінчики слід загорнути у фольгу — інакше вони можуть підгоріти.
Рибу для смаження на грилі готують наступним чином: чистять та видаляють нутрощі, миють всередині й зовні, солять, приправляють перцем, збризкують лимонним соком і залишають на 10-15 хвилин для маринування. Перед смаженням всередину риби часто додають різні спеції, дрібно нарізану зелень або різні начинки. Також на тушці слід зробити декілька косих надрізів.
Дуже важливо й правильно підібрати посуд, у якому маринуватиметься ваш шашлик. У жодному разі не можна використовувати алюмінієву ємність, лише емальовану, скляну або глиняну. Окис алюмінію не тільки зіпсує смак страви, але й зробить його небезпечним.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: