ye-logo.v1.2

На Хмельниччині кількість ДТП зросла більше ніж вдвічі

Суспільство 1970

Про це повідомляють правоохоронці.

Ситуація на автодорогах міста та області залишається складною. Правоохоронці стверджую, що керівництво поліції значну увагу приділяє профілактиці аварійності.

“На сьогодні кількість ДТП по області зросла на 57%. Більше як на 50% збільшилась кількість травмованих у ДТП. Якщо в минулому році за 7 місяців таких осіб було 390, то сьогодні їх 615. Є й втішна статистика - зменшилась кількість загиблих на 10%”, - повідомляє начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області Валентин Білянський.

За його словами, переважна частина автопригод відбувається через порушення правил маневрування, виїзду на зустрічну смугу та перевищення швидкості. Кількість ДТП, які сталися внаслідок керування у нетверезому стані складає 10% серед усіх інших. Найбільше аварій стається у суботу та неділю. Каже, що саме через це, проблема аварійності потребує негайного вирішення та спільних дій підрозділів поліції й громадськості.

“Загалом з початку року по області зафіксовано понад 9 тисяч порушень правил дорожнього руху, більше 1400 — результат керування у стані сп'яніння. 27 липня вступив в дію закон, згідно якого значно збільшено відповідальність за керування у стані алкогольного сп'яніння”, - додає Валентин Білянський.

Командир 2-ої роти управління патрульної поліції міста Юрій Казмірчук зазначає, що у Хмельницькому з початку року сталося 879 дорожньо-транспортних пригод. У 162 із них були травмовані. Більшість сталася через наїзд на пішоходів та в результаті зіткнення автомобілів. Кількість ДТП за участь велосипедистів - 4, з них у половині є постраждалі. Також, з початку року сталося 129 ДТП за участю п'яних водіїв, у 19 випадках були потерпілі. 

“Питання забезпечення безпеки дорожнього руху - це не тільки відповідальність водіїв, а й організація дорожнього руху. Постійно під час патрулювань поліцейські здійснюють об'їзд і звертають увагу на недоліки в утримані вуличної мережі. Це світлофори, дорожні знаки, стан проїзної частини, дорожнього покриття, освітлення вулиць. Все це потребує покращення”, - зазначає начальник сектору безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції в Хмельницькому Іван Остапішин

З 8 серпня по 12 вересня по всій Україні стартує "Місячник безпеки дорожнього руху". правоохоронці проведуть ряд заходів щодо попередження та профілактики аварійності на дорогах. На першому тижні місячника патрульні поліцейські приділять особливу увагу п'яним водіям. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую