clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Швидкі мариновані помідори на зиму «Еталон смаку»

Стоять банки добре в звичайних квартирних умовах.

Стоять банки добре в звичайних квартирних умовах.. Фото: автора

А томати і правда дуууже смачні виходять. Не солоні, в міру солодкуваті й зовсім не кислі.

З дитинства любила мариновані помідори, які закривала моя матуся. Але спробувавши томати в гостях у двоюрідної сестри, про наш рецепт просто забула. Такі помідорки готуються дуже просто, без заморочок! Стоять банки добре в звичайних квартирних умовах.


Інгредієнти:
Помідори (скільки ввійде в банку; я люблю маринувати томати в 1,5-літрових баночках), лавровий листок, духм’яний перець, чорний перець горошком, гвоздика, цибуля, листя смородини та вишні, смужки болгарського перцю (я цього разу не використовувала), петрушка.
Для маринада: на 2 л воды – 9 ст. л. сахара, 2 ст. л. соли, 150 мл 9% оцту.


Приготування:
Банки добре помити, облити окропом. Перчик розрізати на 6 частин вздовж. Цибулю нарізати напівкільцями. На дно банок покласти листя смородини й вишні, спеції та лавровий листок. Помідори ретельно помити й скласти в банки, прошаровуючи смужками перцю та цибулі.

Зверху покласти петрушку.

Підготовлену заготовку залити крутим окропом, прикрити кришкою і залишити на 20 хвилин. Потім цю воду злити в каструльку, додати сіль, цукор, закип'ятити, дати 5 хвилин покипіти. Влити оцет і цим маринадом відразу ж залити помідори. Закатати металевими кришками, перевернути й вкутати «під шубку» до повного охолодження.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31