ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Швидкі мариновані помідори на зиму «Еталон смаку»

13 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 76317
Стоять банки добре в звичайних квартирних умовах.
Стоять банки добре в звичайних квартирних умовах. Фото: автора

А томати і правда дуууже смачні виходять. Не солоні, в міру солодкуваті й зовсім не кислі.

З дитинства любила мариновані помідори, які закривала моя матуся. Але спробувавши томати в гостях у двоюрідної сестри, про наш рецепт просто забула. Такі помідорки готуються дуже просто, без заморочок! Стоять банки добре в звичайних квартирних умовах.


Інгредієнти:
Помідори (скільки ввійде в банку; я люблю маринувати томати в 1,5-літрових баночках), лавровий листок, духм’яний перець, чорний перець горошком, гвоздика, цибуля, листя смородини та вишні, смужки болгарського перцю (я цього разу не використовувала), петрушка.
Для маринада: на 2 л воды – 9 ст. л. сахара, 2 ст. л. соли, 150 мл 9% оцту.


Приготування:
Банки добре помити, облити окропом. Перчик розрізати на 6 частин вздовж. Цибулю нарізати напівкільцями. На дно банок покласти листя смородини й вишні, спеції та лавровий листок. Помідори ретельно помити й скласти в банки, прошаровуючи смужками перцю та цибулі.

Зверху покласти петрушку.

Підготовлену заготовку залити крутим окропом, прикрити кришкою і залишити на 20 хвилин. Потім цю воду злити в каструльку, додати сіль, цукор, закип'ятити, дати 5 хвилин покипіти. Влити оцет і цим маринадом відразу ж залити помідори. Закатати металевими кришками, перевернути й вкутати «під шубку» до повного охолодження.


 

домашні заготовки, консервація, мариновані помідори, швидкі помідори, помідори еталон смаку

Коментарі:

  Так  Ні, дякую