ye-logo.v1.2

Микола Мазур нагородив юних художників

Культура 4373
Фото: Є

Премію відомої художниці Людмили Мазур отримали п’ятеро лауреатів

Відбувалося дійство наприкінці минулого тижня в стінах Хмельницького обласного художнього музею. Як зазначили організатори щорічної обласної дитячої премії імені Людмили Мазур "Подільська палітра", цьогоріч на суд журі було представлено багато цікавих й талановитих робіт, тому обирати лауреатів було дуже важко. І справді, 79 учасників представили 144 роботи у різних техніках: батик, акварель, бісероплетіння, картини з пластиліну тощо. Цьогоріч до конкурсантів Хмельниччини долучилися ще й волиняни.
"Премія - це надія на наше майбутнє, адже художник будує свій світ, показує його іншим, красивим. Кожна представлена робота - це любов та добро. Діти, що малюють, вдосконалюють себе, будують своє світле майбутнє. І неважливо, якщо хтось не виграв. До поразок треба ставитися просто та легко, як до дощу: він пройшов, і все", - сказав народний художник України Микола Мазур.
"Дуже тішить, що є люди, які бажають придбати роботи наших юних художників. Думаю, у майбутньому за згоди авторів картин та їхніх керівників модна було б започаткувати аукціон. А ще ми маємо на меті юридично оформити "Подільську палітру". До речі, багато наших колишніх лауреатів вже закінчили мистецькі вузи", - зазначив засновник премії, редактор газети "Проскурів" Богдан Теленько.
Отож лауреатами стали: хмельничани Діана Пастух і Валерія Сорохан, кам’янчани Юліана Франскевич і Богдан Щупак та Діана Романюк з Володимира-Волинського. Вони отримали дипломи та купу подарунків від спонсорів. Додатково заохочувальними призами нагородили ще п’ятьох юних обдарувань.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую