ye-logo.v1.2

Поліцейські “на гарячому” затримали крадія номерних знаків

Кримінал 1720
23-річний чернівчанин раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини
23-річний чернівчанин раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Фото: avtosovet.com.ua

Чоловік вчиняв крадіжки автомобільних номерних знаків у Хмельницькому з травня по липень цього року.

У Хмельницькому правоохоронці затримали «на гарячому» зловмисника, який знімав номерні знаки з автомобілів. У поліції кажуть, що для власників автівок він влаштовував своєрідний квест: скручував номерні знаки та ховав їх неподалік, а на лобовому склі залишав номер свого мобільного. Після перерахунку потерпілими вказаної суми, крадій телефоном давав їм вказівки і вони самі відшуковували номерні знаки.

“Чоловік вчиняв крадіжки автомобільних номерних знаків у Хмельницькому з травня по липень поточного року. «Працював» у різних частинах міста, орієнтуючись на дорогі авто та на іномарки з закордонними номерами. Зловмисник скручував номерні знаки і ховав їх неподалік: у підвалах, кущах, під камінням тощо, — а на лобовому склі залишав номер свого мобільного. У багатьох випадках потерпілі самотужки намагались відшукати крадене, коли ж їм це не вдавалось, телефонували до крадія і «викупляли» в нього інформацію про місцезнаходження номерів. Кошти, а найменша сума складала 400 гривень, потерпілі пересилали на мобільний телефон підозрюваного. Після цього зловмисник телефонував і влаштовував потерпілим своєрідний квест, вказуючи куди треба пройти, щоб знайти номери”, - повідомляють у Нацполіції.

Більшість потерпілих платили за таку інформацію, адже багато хто був у місті проїздом у справах і часу на переоформлення та очікування нових знаків на мав. Затримати зловмисника «на гарячому», після чергового переказу коштів на його телефон. Під час обшуку поліцейські вилучили у підозрюваного мобільний телефон із двома сім-картами та декілька номерних знаків.

Виявилось, що 23-річний чернівчанин раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. У Хмельницькому він винаймав житло. Гроші з телефону крадій перераховував на банківську картку.

Правоохоронці кажуть, що наразі зловмисник перебуває в слідчому ізоляторі. Йому вже оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статі 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Уже доведено його причетність до вчинення 16 крадіжок, але, виходячи з матеріалів провадження, їх буде значно більше.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую