clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Пряна грушева шарлотка з білковою «шапочкою»

Розпушувач або гашену соду додавати не потрібно, оскільки за рахунок збитих білків шарлотка виходить і так досить пишною.

Розпушувач або гашену соду додавати не потрібно, оскільки за рахунок збитих білків шарлотка виходить і так досить пишною.. Фото: автора

Проста, але дивовижно смачна випічка.

Шарлотка — це, звісно, не новина. Але багато рецептів такої бюджетної та смачної випічки не буває, тому із задоволенням ділюся. Це пиріг із категорії «за нього не соромно». Солодка груша якнайвдаліше гармоніює із пряними спеціями. А білковий крем із легкою кислинкою просто чудово підкреслює смак десерту.

Інгредієнти:
200 г борошна, 100 г цукру (можна й більше, але я любитель тільки злегка підсолодженою випічки), 5 великих яєць, дрібка солі, ванілін, 3-4 крупні груші, по 0,5 ч. л. імбиру меленого та мускатного горіху.
Для білкового крему: 2 яєчних білка, 100 г цукрової пудри, 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

Приготування:
Розділити 5 яєць на жовтки й білки. Білки збити із сіллю в піну, але не дуже міцну.

Потім розтерти жовтки з цукром та ваніліном.

Змішати в окремому посуді сухі інгредієнти — борошно й прянощі (поєднання меленого імбиру й мускатного горіха просто диво яке вдале!). Просіяти борошняну суміш до жовтків.

Перемішати й обережно з'єднати зі збитими білками.


Груші почистити й нарізати тонкими пластинками. Покласти начинку в тісто й обережними рухами перемішати.


Форму встелити пергаментом, змастити вершковим маслом (я ще притрусила сухарями, оскільки дуже люблю, коли бока та низ пирога мають таку смачну апетитну хрустку скориночку).


Вилити тісто у підготовлену форму.

Випікати при 180ºС протягом 15 хвилин до напівготовності.
Білковий крем: білки збити, поступово додати цукрову пудру та лимонну кислоту (суміш має бути густою і не повинна розтікатися).


Пиріг вийняти з духовки й прикрасити решіткою зі збитого білка.

Знову відправити в духовку на 10-15 хвилин при температурі 160ºС.

Після охолодження зняти кільце із роз’ємної форми та перекласти шарлотку на тарілку.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: розпушувач або гашену соду додавати не потрібно, оскільки за рахунок збитих білків шарлотка виходить і так досить пишною. Слідкуйте, щоб білковий крем зверху не підгорів — орієнтуйтеся на свою духовку. Зізнаюся чесно, я в останні хвилини процесу випікання сиділа перед віконечком духової шафи й чатувала, щоб не прогавити момент

Як готувати шарлотку-лінивицю з абрикосами, дивіться тут. Також можете спробувати шарлотку на згущеному молоці з яблуками та сливами.

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 04.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31