ye-logo.v1.2

На Хмельниччині повертають держпідприємству землі, вартість майже 65 мільйонів гривень

Суспільство 2087

Вищий господарський суд України задовольнив вимоги прокуратури.

Постановою Вищого господарського суду України підтверджено законність рішення суду апеляційної інстанції щодо визнання недійсним договору про виробництво сільськогосподарської продукції, на підставі якого державне підприємство «Дослідне господарство «Зоря» незаконно передало у користування 1931 га земель.

За повідомленням прес-служби прокуратури області, землі розташовані на території Пироговецької сільської ради Хмельницького району, використовуються держпідприємством виключно для дослідницьких цілей і надання їх в користування приватним особам заборонена законодавством.

Органом управління майном державного підприємства є Національна академія наук України, без згоди якої землі й були передані агрофірмі «Луга-Нова». «Оскільки фактично договір про виробництво сільськогосподарської продукції є прихованим договором оренди, прокуратура звернулася в господарський суд з позовом про визнання угоди недійсною. У зв’язку з відмовою судом у вказаному позові, прокуратура оскаржила це рішення в апеляційному порядку, а згодом підтвердила законність своєї позиції і в суді касаційної інстанції», - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Хмельницької області.

Тепер земельні ділянки, вартість яких на сьогодні становить близько 65 мільйонів гривень, підлягають поверненню державному підприємству.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую