ye-logo.v1.2

Шестеро маленьких мешканців Хмельниччини вирушили на відпочинок до Угорщини

Суспільство 2518

Діти відпочиватимуть упродовж семи днів.

Сьогодні, 19 серпня, до Угорщини на відпочинок вирушили шестеро дівчаток та хлопчиків із Хмельницької області. Їх батьки захищали або захищають нас на сході країни. Це вже 12 група дітей і цьогоріч остання, яка вирушає до дитячого табору закордон.

“За літо із Хмельницької області поїхало 12 груп дітей, загалом близько 50 осіб. Це діти з самого Хмельницького та із інших районів області. Ми намагались охопити всіх, хто потребує таких поїздок. Головний принцип відбору в тому, щоб діти були із соціально менш забезпечених сімей. Складнощів із організацією поїздок не було. Величезне спасибі угорській стороні за гостинність, з якою вони зустріли наших дітлахів”, - розповідає учасник ГО “Мистецька сотня Гайдамаки” Олександр Попов.

За його словами, кожна група складалась із 5-6 дітлахів. Групи не великі, бо збирають загальний колектив з усієї України, а це 80-90 осіб. Всього цьогоріч Угорщину відвідало 600 маленьких українців. Олександр каже, що наступного року додадуться ще кілька європейських країн.

За літо із Хмельницької області поїхало 12 груп дітей, загалом близько 50 осіб

“Зародилася ідея в угорської сторони, - додає учасниця ГО “Мистецька сотня Гайдамаки” Марина Українець. - Посол Угорщини запропонував нашим діткам відвідати їх країну і відпочити там. Зокрема у цьому році це діти, які належать до сімей учасників АТО, сімей загиблих воїнів, інвалідів АТО. Дітвора з радістю підхопила ідею і з величезним задоволенням відпочили. Сьогодні ми зібралися подякувати угорській стороні за чудово проведений час. Вони додали у життя наших діток багато спогадів. Сприяли тому, щоб наші дітки з Хмельниччини поїхали на відпочинок, БФ “Зміцнення громад”, з яким нас подружив начальник управління культури міста Артем Ромасюков”.

До Угорщини їдуть діти із сімей учасників АТО, сімей загиблих воїнів, інвалідів АТО

Прийшли подякувати угорський стороні діти, як вже побували на відпочинку. Анастасія Кедь і Єва Мороз були в Угорщині в липні. Семиденний відпочинок дуже сподобався дівчаткам. Розповідають, що ходили на екскурсії, плавали в озері, розважалися з іншими дітьми. Наступного року теж хочуть туди поїхати.

Дівчата відпочивали в Угорщині в липні

“Я вперше їду закордон, - розповідає 12-річна Анастасія Лісінська. - Їду без батьків, нас везуть волонтери. Не боюсь бути без батьків, там будуть ще такі діти, як я. Хочу побачити нові місця, дізнатись про іншу культуру і звичаї”.

Анастасія їде за кордон вперше

Читайте також: "Півсотні дітей учасників АТО і загиблих військових з Хмельниччини проведуть канікули в Угорщині"

Подякувати угорській сторони прийшли також діти, які вже повернулись із відпочинку

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую