Гаряча тема:
- Війна
Булочки з шоколадом — один із найпопулярніших рецептів, у якого існує безліч варіантів. Пропоную вашій увазі один із них, який пройшов перевірку на моїй кухні. М'які, повітряні, цукрові, ароматні булочки... А всередині мрія кожного шокоголіка — гіркий шоколад! Вони затуманять розум будь-якого солодкоїжки. Плюшки отримали схвалення моїх найрідніших «дегустаторів» і були з'їдені за лічені хвилини.
Інгредієнти:
Для тіста: 120 мл молока, 50 г цукру, 1,5 ч. л. сухих дріжджів, яйце, 300 г борошна + для робочої поверхні, ½ ч. л. солі, 50 г вершкового масла (розм'якшеного).
Для шоколадної начинки: 30 г м'якого вершкового масла, 150 г гіркого шоколаду, 100 г волоських горіхів, 50 г цукру, дрібка солі, ½ ч. л. кориці (за бажанням).
Для змащення: яйце злегка збити з 2 ст. л. молока.
Приготування:
Дріжджі всипати в тепле молоко з 1 ч. л. цукру. Дати постояти, поки не утвориться піна. Збити яйце з цукром та ввести його в дріжджову суміш. Змішати борошно з сіллю. Додати молоко з дріжджами і яйцем, змішати. Поступово ввести масло і замісити еластичне тісто (воно може бути досить липким, але на рясно підпиленій борошном поверхні стане слухняним). Накрити миску з тістом рушником і залишити в теплому місці мінімум на годину або поки не збільшиться вдвічі. Як тільки тісто підійде, викласти його на робочу поверхню і дати відпочити близько 5 хвилин.
Форму для мафінів чи кексів рясно змастити вершковим маслом.
Горіхи подрібнити з сіллю, цукром і корицею в кавомолці чи блендері до дрібної крихти.
Шоколад також змолоти.
Змішати обидві суміші. Додати вершкове масло і за кілька пульсових оборотів блендера змішати з шоколадною масою (я зробила трішки не так – маслом змастила пласт тіста й посипала зверху начинкою з шоколаду та горіхів).
Розкачати тісто у великий прямокутник.
Короткі сторони повинні бути близько 30 см, довгі — близько 50 см. Посипати тісто шоколадно-горіховою крихтою, рівномірно розподілити.
Згорнути тісто в тугий рулет.
Зазубреним ножем для хліба обережно розрізати на 12 шматочків і розкласти у форми для мафінів зрізом догори (у вас мають «сидіти» у формочках такі собі равлики). Накрити рушником і дати плюшкам підійти (близько 30 хвилин).
Змастити булочки збитим із молоком яйцем.
Випікати в духовці при температурі 180°С близько 15-20 хвилин.
Плюшки чудово виймаються з форм, коли повністю охолонуть. Але дочекатися цього моменту практично нереально!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: