ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Французькі плюшки з гірким шоколадом та горіхами

21 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2987
М'які, повітряні, цукрові, ароматні булочки... А всередині мрія кожного шокоголіка — гіркий шоколад!
М'які, повітряні, цукрові, ароматні булочки... А всередині мрія кожного шокоголіка — гіркий шоколад! Фото: автора

Коли кухню наповнює запах шоколаду, кориці, ванілі й здобного тіста, то й на душі стає тепліше та затишніше.

Булочки з шоколадом — один із найпопулярніших рецептів, у якого існує безліч варіантів. Пропоную вашій увазі один із них, який пройшов перевірку на моїй кухні. М'які, повітряні, цукрові, ароматні булочки... А всередині мрія кожного шокоголіка — гіркий шоколад! Вони затуманять розум будь-якого солодкоїжки. Плюшки отримали схвалення моїх найрідніших «дегустаторів» і були з'їдені за лічені хвилини.


Інгредієнти:
Для тіста: 120 мл молока, 50 г цукру, 1,5 ч. л. сухих дріжджів, яйце, 300 г борошна + для робочої поверхні, ½ ч. л. солі, 50 г вершкового масла (розм'якшеного).
Для шоколадної начинки: 30 г м'якого вершкового масла, 150 г гіркого шоколаду, 100 г волоських горіхів, 50 г цукру, дрібка солі, ½ ч. л. кориці (за бажанням).
Для змащення: яйце злегка збити з 2 ст. л. молока.


Приготування:
Дріжджі всипати в тепле молоко з 1 ч. л. цукру. Дати постояти, поки не утвориться піна. Збити яйце з цукром та ввести його в дріжджову суміш. Змішати борошно з сіллю. Додати молоко з дріжджами і яйцем, змішати. Поступово ввести масло і замісити еластичне тісто (воно може бути досить липким, але на рясно підпиленій борошном поверхні стане слухняним). Накрити миску з тістом рушником і залишити в теплому місці мінімум на годину або поки не збільшиться вдвічі. Як тільки тісто підійде, викласти його на робочу поверхню і дати відпочити близько 5 хвилин.
Форму для мафінів чи кексів рясно змастити вершковим маслом.
Горіхи подрібнити з сіллю, цукром і корицею в кавомолці чи блендері до дрібної крихти.

Шоколад також змолоти.

Змішати обидві суміші. Додати вершкове масло і за кілька пульсових оборотів блендера змішати з шоколадною масою (я зробила трішки не так – маслом змастила пласт тіста й посипала зверху начинкою з шоколаду та горіхів).
Розкачати тісто у великий прямокутник.

Короткі сторони повинні бути близько 30 см, довгі — близько 50 см. Посипати тісто шоколадно-горіховою крихтою, рівномірно розподілити.

Згорнути тісто в тугий рулет.

Зазубреним ножем для хліба обережно розрізати на 12 шматочків і розкласти у форми для мафінів зрізом догори (у вас мають «сидіти» у формочках такі собі равлики). Накрити рушником і дати плюшкам підійти (близько 30 хвилин).
Змастити булочки збитим із молоком яйцем.

Випікати в духовці при температурі 180°С близько 15-20 хвилин.

Плюшки чудово виймаються з форм, коли повністю охолонуть. Але дочекатися цього моменту практично нереально!


 

солодка випічка, французькі плюшки з шоколадом та горіхами, булочки, французька випічка, французька кухня, плюшки, французькі булочки, горіхи, шоколад

Коментарі:

  Так  Ні, дякую