Гаряча тема:
- Війна
Якщо чесно, я не великий шанувальник квашених помідорів. Якось мені більше смакують мариновані. Але скуштувавши томати, засолені за цим рецептом, я кардинально поміняла свою думку. Смак нагадує бочкові помідори, які робила колись моя бабуся у великих дубових діжках. Крім того, процес приготування простий і швидкий. А який смачнючий виходить розсіл!
Інгредієнти:
Помідори, листя хрону, вишні та смородини, перець горошком, духм’яний перець, гвоздика, лавровий листочок, часник.
Маринад (з розрахунку на одну 3-літрову банку): 1,5 л води, 2 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. сухої гірчиці.
Приготування:
На дно 3-літрової банки покласти листочок хрону, листя вишні та смородини, перець горошком, духм’яний перець, бутончик гвоздики, лавровий листочок, часник. Потім викласти помідорки. Зверху – петрушка та сухий порошок гірчиці. Окремо приготувати маринад: в звичайній холодній воді (не кип’яченій! Краще з криниці чи джерела, але можна і просто з крана) розчинити сіль та цукор. Залити маринадом банки й закрити їх капроновими герметичними кришками.
Залишити на три дні при кімнатній температурі, щоб помідори прокисли, а потім в льох або в яке-небудь прохолодне місце.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я одну баночку поставила в холодильник, а іншу відкрила на 4 день. Помідорки вже стали малосольними і під картопельку пюре пішли на ура! Сім’я сказала, що рецепт – «бомба». Тому буду квасити ще однозначно.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: