ye-logo.v1.2

Благодійний аквагрим: гроші для хлопчика, на якого впала бетонна плита, збиратимуть діти Героя АТО

Суспільство 7779
Дівчата збиратимуть кошти на лікування для Саші Вишньовського
Дівчата збиратимуть кошти на лікування для Саші Вишньовського. Фото: автора

Завтра на Майдані Незалежності донька героя АТО, бійця автосанітарної роти міста Сватове, який загинув у зоні АТО в лютому 2015 року Анатолія Суліми наноситиме усім охочим аквагрим.

Зібрані кошти передасть лікування Сашка Вишньовського.

На День Незалежності України, 24 серпня, починаючи з 13:00 Катя розмальовуватиме обличчя на головній площі міста. На одній із лавочок, 19 річна Катя, разом з молодшою сестрою — 12-річною Мариною буде робити аквагрим.

Усі гроші, які вдасться зібрати, дівчата передадуть сім'ї 12-річного хлопчика - Саши Вишньовського, якого нещодавно придавило бетонною плитою. Хлопчика прооперували і видалили роздроблені хребці. Зараз Сашко в стабільно важкому стані, не відчуває кінцівок, але лікарі кажуть — надія є.

Ідея з аквагримом виникла у молодшої Марини.
“Коли я з мамою і старшою сестрою була на церемонії, де тата нагороджували орденом Народного Героя України, там була дівчинка з Вінниці, яка вручала ці ордена. Вона займається аквагримом, розмальовує обличчя і так збирає гроші на цю нагороду. Я подумала, чому б і нам теж не зробити таку благодійну акцію і допомагати людям”, — розповідає Марина.

19-річна Катя з мамою одразу ж підтримали цю ідею.
“Я вмію малювати, тож подумала, а чому б і ні?! А про Сашу Вишньовського нам розповів Олександр Попов з мистецької сотні “Гайдамаки”. Ми спілкуємося з цією організацією, бо вони неодноразово нам допомагали, коли загинув тато. І коли дізналися про цього хлопчика, вирішили зібрати трохи грошей йому на лікування. Там дійсно складна ситуація”, — каже Катерина.

Катя також розповіла, що аквагримом раніше не займалася, але малює з самого дитинства. У молодших класах навіть ходила до художньої школи, потім перестала, про що зараз трохи шкодує. Каже, талант передався їй від тата.

Аквагрим коштує від 50 до 70 грн. Але дівчина каже, “оскільки це благодійна акція, ставити таку ціну не можу. Малюнок буде коштувати 20-25 гривень, а хто захоче — може дати більше.
“Ми поставимо скриньку для благодійних внесків, щоб люди одразу ж кидали гроші туди. Ми хочемо, щоб перехожі теж знали, заради чого все робиться, і навіть якщо не будуть робити аквагрим, вони можуть долучитися до зібрання коштів для Саші Вишньовського”, — кажуть дівчатка.


Щоб втілити ідею молодшої сестри, Каті довелося витратити близько двох тисяч гривень.

“Спочатку я хотіла малювати акриловими фарбами, але потім пошукала в інтернеті і прочитала, що вони, по-перше, погано змиваються, а по-друге - дуже часто спричиняють алергічну реакцію. Хоча акрил набагато дешевший, я не можу ризикувати чиїмось здоров`ям, тому придбала спеціальні фарби. Вони недешеві — тільки одна палітра з шести кольорів коштує 600 грн., а ще кісточки, спонжики... Одну кісточку, професійну, я замовила за 140 грн., вчора купила ще одну за 70 грн. Загалом на все пішло близько двох тисяч гривень. З придбанням фарб звісно ж допомогла мама”, — розповідає Катерина.
Тренувалася розмальовувати обличчя дівчина на молодшій сестрі.

Моделлю для перших спроб з аквагриму стала молодша Марина

Катя каже, що й надалі буде займатися аквагримом, планує навіть зробити окрему сторінку у Фейсбуці, щоб люди дізнавалися про це.
“По можливості гроші віддаватиму на благодійність, тому що є і сім`ї загиблих, і сім`ї поранених в АТО, і ось такі дітки, які потребують допомоги” - каже дівчина.

Катерина ДЯДЮК,

Фото автора. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую