Гаряча тема:
- Війна
Цю страву, зазвичай, готують влітку, але гадаю, що й взимку вона буде цілком актуальною. Лише спаржеву квасолю в останньому випадку доведеться використовувати у замороженому вигляді. Подають квасолю по-ліванськи і в холодному, і в гарячому вигляді. Вона готується без м'яса, тому рецепт стане в нагоді й під час посту.
Інгредієнти:
0,5 кг зеленої стручкової квасолі, 3-4 великі м'ясисті помідори, цибулина, півголовки часнику,1 ст. л. томатної пасти, сіль та цукор за смаком, суміш перців мелена, олія.
Приготування:
Квасолю помити, відрізати хвостики з обох боків і нарізати на шматочки 1,5-2 см завдовжки (заморожену не потрібно попередньо розморожувати!) й відварити у киплячій воді протягом 6-7 хвилин.
Потім одразу ж відкинути на сито чи друшляк й облити холодно водою.
Всі овочі подрібнити крупними шматками. Цибулю і часник злегка обсмажити на олії.
Додати помідори, трішки спасерувати.
Додати томатну пасту, сіль, цукор та перець.
Коли в сковорідці утвориться достатньо рідини, закинути квасолю.
Продовжувати готувати на маленькому вогні 5-10 хвилин.
Охолодити й можна їсти.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вичитала на просторах Інтернету, що ліванці їдять цю страву в прикуску з цибулею. Зізнаюся чесно, мене такий варіант не надто надихнув і я на цей гастрономічний експеримент не зважилася. Мені якось звичніше споживати тушковані овочі на український лад – із котлеткою чи відбивнушкою
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: