ye-logo.v1.2

На Хмельниччині державні підприємства через приховані угоди оренди передали особливо цінні землі

Суспільство 1874
Прокуратура звернулась у господарський суд
Прокуратура звернулась у господарський суд. Фото: з архіву

Вартість земель майже 150 мільйонів гривень.

Прокуратура Хмельницької області встановила факти неправомірного надання в користування особливо цінних земель державних підприємств через приховані угоди оренди. Зокрема, між держпідприємством Дослідне господарство «Проскурівка» та ТОВ укладено договір виробництва сільськогосподарської продукції. Згідно із ним, підприємство обробляло 1929 гектарів вартістю близько 65 мільйона гривень. Аналогічний договір укладено між ДП Дослідне господарство «Шарівка» з іншим товариством щодо обробітку земельної ділянки площею 1583 гектари вартістю майже 54 мільйона гривень.

“Обидва державні підприємства, розташовані на території Ярмолинецького району, підпорядковуються Національній академії аграрних наук України, яка є єдиним органом управління майном цих підприємств.Попри це, без погодження з НААН України зазначені земельні ділянки були передані в користування без належних на те підстав та повноважень. Так само безпідставно за договором спільного обробітку земельної ділянки держпідприємством «Понінківське» Полонського району, що перебуває у віданні Міністерства аграрної політики та продовольства України, передано в користування приватній структурі 797 гектарів земель вартістю 28 мільйонів гривень”, - повідомляють у прокуратурі області.

Прокуратура області в інтересах держави звернулася в господарський суд з позовами про визнання вказаних правочинів недійсними.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую