ye-logo.v1.2

Вперше День знань святкуватиме більше 3,5 тисячі маленьких хмельничан

Суспільство 4822
У Хмельницькому вперше поріг школи переступить більше 3,5 тисяч дітей
У Хмельницькому вперше поріг школи переступить більше 3,5 тисяч дітей. Фото: з архіву

Школи самостійно вирішують як проводити святкові лінійки.

Вже завтра шкільний поріг переступить близько 28 тисяч хмельничан. Для 3 682 учнів дзвінок на урок пролунає вперше в житті. Начальник Управління освіти Хмельницької міської ради Роман Миколаїв каже, що школи самі визначають формат проведення свята Першого дзвоника.

“Так було і раніше. Це не є нововведення. Десь організовують лінійки на 9.00, а десь на 10.00 годину. Ми рекомендували єдине, це наше хмельницьке нововведення, щоб захід тривав не більше як 40-45 хвилини. Не потрібно затягувати, бо діти діти втрачають свідомість. Тому, рекомендація управління щодо сценарію проведення свята була така — підняття прапора, гімн, зустріч першокласників, вітальне слово директора і на цьому все”, - каже Роман Миколаїв.

Перший урок у новому навчальному році Міністерство освіти і науки України пропонує освітянам присвятити 25-ї річниці незалежності України. Про це йдеться в листі МОН України від 20.07.2016 № 1/9-385. Тема Першого уроку для учнів 1-4 класів - «Це наше і це твоє», а для учнів 5-11 класів - «Від проголошення Незалежності до нової України». Окрім того, у документі зазначено, що вчитель може провести Перший урок за власним сценарієм також. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую