ye-logo.v1.2

Поліцейські зупинили на дорогах Хмельниччини більше 250 п’яних водіїв

Суспільство 4729
Поліцейські полюють на нетверезих водіїв-порушників
Поліцейські полюють на нетверезих водіїв-порушників. Фото: автора

Не впливає на порушників навіть збільшення штрафу.

 На Хмельниччині з початку місячника безпеки дорожнього руху, який стартував 8 серпня, правоохоронці задокументували понад 2 тисячі порушень правил дорожнього руху. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції області під час брифінгу.

Як зазначив в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху Управління превентивної діяльності Геннадій Сибіга, кожне восьме з цих порушень – керування транспортом у нетверезому стані. Це 254 задокументованих факти.
«Найбільше припинено фактів керування в нетверезому стані у Дунаєвецькому, Красилівському, Старокостянтинівському, Теофіпольському, Шепетівському районах та в місті Кам’янці-Подільському», - повідомив діяльності Геннадій Сибіга.

За його словами, не впливає на порушників навіть збільшення штрафу за керування у стані алкогольного сп’яніння. Адже згідно із законом, за це порушення передбачено штраф у розмірі 10200 гривень і позбавлення права керування транспортними засобами на один рік.

Поліцейські здійснюють рейди разом з громадськістю

«Повторне впродовж двох років вчинення цих порушень передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20400 грн) та позбавлення права керування транспортними засобами на строк три роки, і на інших осіб – накладення штрафу 20400 грн із оплатним вилученням транспортного засобу чи без вилучення», - наголосив поліцейський.

Місячник безпеки дорожнього руху триватиме до 12 вересня. Правоохоронці зауважують, що основне його завдання – припинити порушення правил руху, головним чином – керування транспортом в нетверезому стані. Наразі в області спостерігається тенденція до стабілізації аварійності та тяжкості її наслідків. Зокрема, зменшилась кількість відсотків травмованих.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую