ye-logo.v1.2

Одна з найпотужніших військових частин України святкує ювілей

Суспільство 4817
Володимир Родіков отримав почесну відзнаку  апарату секретаріату ради національної безпеки і оборони України
Володимир Родіков отримав почесну відзнаку апарату секретаріату ради національної безпеки і оборони України. Фото: автора

П’ятнадцяту річницю з дня створення відзначає Центр розмінування, що розташовується у Кам’янці-Подільському.

З нагоди такої події, начальник частини - Володимир Родіков нагороджений відзнакою апарату секретаріату ради національної безпеки і оборони України.

Двадцять п’ять військовослужбовців отримали державні нагороди та ще десятки нагрудних знаків, подяк, грамот різних відомств – Міністерства оборони, Генерального штабу, Ради національної безпеки і оборони України, відділу мінної безпеки Центру управління інженерними військами ГУОЗ Збройних Сил України, і не тільки.

“П'ятнадцять років тому ми мали серйозний крок для розвитку Збройних Сил України та інженерних військ. Наш Центр пройшов достатньо тернистий шлях з моменту створення до сьогодні, але за п'ятнадцять років у своїй чисельності він збільшився у чотири рази, створено підрозділи, яких раніше не було. Центр розмінування проводить підготовку підвищення кваліфікації саперів, кінологів, водолазів, розрахунків мінно-пошукової служби. Наголошую, що ми готуємо цих спеціалістів для усіх силових структур і відомств нашої держави. Разом з тим проводимо і виконання бойових завдань” , - розповідає начальник Центру розмінування Володимир Родіков.

За чотири роки особовий склад частини збільшився у чотири рази

Начальник Гарнізону подякував колегам за професіоналізм та вручив нагороди

Серед поважних гостей, які привітали особовий склад зі святом - начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України Максим Комісаров, начальник інженерних військ Збройних сил України Юрій Лукашик. Також слова подяки за відданість справі висловили колеги-військовослужбовці, ветерани Збройних Сил України, представники обласної та міської влад і навіть дошкільнята. Завітали на іменини частини і військові з Канади, які уже не один рік допомагають Центру технікою та проводять фахові навчання.

Військові з Канади - партнери та друзі Центру

“Сьогодні наша країна переживає нелегкі часи, тому звертаюся насамперед до командирів – бережіть своїх підлеглих, щоб зі всіх завдань вони поверталися живими та здоровими”, - звертається до особового складу Максим Комісаров.
За час існування особовим складом Центру розмінування було знищено та знешкоджено близько 197 тисяч вибухонебезпечних предметів з яких до тисячі саморобних вибухових пристроїв, очищено більше як 300 гектарів територій забруднених вибухонебезпечними предметами, підготовлено понад 6000 спеціалістів з розмінування для Збройних Сил України, інших силових відомств.

Начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України Максим Комісаров закликав військових берегти себе та своє життя

Сотні слів подяк прозвучало у День народження частини на адресу її особового складу.

 

Ірина Кузнєцова,

Фото автора. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую