ye-logo.v1.2

Посадовців одного із комунальних підприємств Хмельницького звинувачуюють у розтраті коштів

Економіка 1574
 Робота з викритття нецільового використання державних коштів триває
Робота з викритття нецільового використання державних коштів триває. Фото: ukr.segodnya.ua

Правоохоронці виявили чергові факти розтрати державних коштів комунальниками Хмельниччини.

У прокуратурі області з'ясували, що наприкінці минулого року службовs особи міського КП розтрачено близько 100 тисяч гривень. Діяли вони за попередньою змовою з представниками одного зі столичних ТОВ, засновником якого є іноземець.

«Кошти перерахували товариству за надання послуг з підготовки документів щодо проведення комплексної оцінки фінансового стану комунального підприємства як потенційного бенефіціара інвестиційного проекту. Водночас, законодавством передбачено, що така фінансова оцінка бенефіціара здійснюється лише Міністерством фінансів України, куди двома місяцями раніше й були направлені відповідні документи Хмельницькою міською радою», - кажуть у прокуратурі області.

За фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем службовими особами МКП за попередньою змовою групою осіб (частиною 3 статті 191 КК України) зареєстровано кримінальне провадження.

«Також, Летичівським відділом місцевої прокуратури внесено відомості до ЄРДР  щодо розтрати коштів комунальним госпрозрахунковим підприємством шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем (частиною 2 статті 191 КК України) на суму більше 117 тисяч гривень. Встановлено, що у 2015 році посадовці КГП придбали за завищеними цінами у фізичної особи-підприємця вантажівку (самоскид) та ємності», - додають у прес-службі прокуратурию
 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую