ye-logo.v1.2

На Красилівщині громаді намагаються повернути більше 2 гектарів незаконно приватизованого пасовища

Суспільство 2005
Загальна вартість ділянки - більше 800 тисяч гривень
Загальна вартість ділянки - більше 800 тисяч гривень. Фото: ua.112.ua

Загальна вартість ділянки - більше 800 тисяч гривень.

У 2015 році двом мешканцям Красилова безоплатно передали земельні ділянки площами 1,8 та 0,5 гектарів, які знаходяться на території села Слобідка-Красилівська Красилівського району. На них нові власники мали займатись особистим селянським господарством. У прокуратурі області кажуть, що зазначені території мешканці села споконвічно використовували як пасовище для худоби.

«На підставі рішень сільської ради у 2015 році землі передали для ведення особистого селянського господарства. В подальшому ці ділянки приватизовані. Їх загальна вартість ставить більше 800 тисяч гривень. Встановлено, що землі розташовані в межах прибережної захисної смуги струмка, який відноситься до малої річки загальнодержавного значення і є лівою притокою річки Бужок (басейн річки Південний Буг). Землі такої категорії перебувають виключно у державній та комунальній власності і можуть надаватися лише в користування та для спеціально визначених цілей. Крім того, передача у власність громадян спірних земельних ділянок відбулась без обов’язкової зміни їх цільового призначення, а отже всупереч вимогам закону», - повідомляють у прокуратурі області.

Місцева прокуратура заявила в суд 2 позови до сільської ради та двох власників земельних ділянок про визнання незаконними та скасування рішень сільської ради, визнання недійсними свідоцтв про право власності на земельні ділянки.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую