ye-logo.v1.2

Мер Хмельницького не виключає судової тяганини через будівництво, яке пов’язують з очільником обласної «Батьківщини»

Суспільство 4260
Якщо на Прибузькій, 5/1 почнуть будувати будинок, то влада, за словами мера, буде судитися з забудовником
Якщо на Прибузькій, 5/1 почнуть будувати будинок, то влада, за словами мера, буде судитися з забудовником. Фото: google.com.ua

Поки що ж міськвиконком відмовив ТОВ «ТЦ «Прибузький», який будує «Sportcity», у встановленні стаціонарної тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Торгівельний центр «Прибузький» просило міську владу надати йому дозвіл встановити кіоск поруч із Прибузькою, 5/1, де зводять «Sportcity» - торгівельно-розважальний спортивно-оздоровчий житловий комплекс.

У ньому мали здійснювати підприємницьку діяльність. Щоправда, «вагончик» вже більше місяця там стоїть, а дозволу, як виявляється, на це немає. І… виконком не надав. «Ми проти такого, коли вже встановили, а потім йде звернення на дозвіл на встановлення. Це порушення процедури. Тому й не підтримали. І, враховуючи те, що прийнято порядок демонтажу незаконно встановлених малих архітектурних форм, такі споруди будуть демонтуватися», - каже Олександр Симчишин, міський голова Хмельницького.

«Sportcity» й так вже стало в центрі скандалу. Право оренди земельної ділянки на Прибузькій, 5/1 було продано на аукціоні в 2013 році. Цільове призначення - під будівництво об’єкту спортивно-оздоровчого призначення. Переможець - ТОВ «ТЦ «Прибузький», засновником якого є Ярослав Бляхарський. Утім, вже цього року, коли там почалися певні роботи та з’явилася реклама, стало зрозуміло, що там можуть вирости ще й житлові будинки. А Державна архітектурно-будівельна інспекція провела перевірку, за результатами якої скасувала сім містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.

Що далі? «Земельна ділянка отримувалася під спорт. Якщо там почнуть будувати будинок, будемо подавати позов до суду. Зараз вже скасовані містобудівні умови, і далі, або забудовник звернеться до суду на скасування рішення ДАБІ, або звернеться до нас за новими містобудівними умовами. Наразі, якщо там тривають якісь роботи, то ми допускаємо, що там будують спортзал. Документації, яка б підтверджувала, що там будують багатоповерхівки, немає. Містобудівні, які видані на понад 600 квартир, скасовані», - заявив Олександр Симчишин.

На сайті "Спортсіті" можна ознайомитися з плануванням квартир

Будівництво «Sportcity» пов’язують із очільником обласного осередку «Батьківшини» Олександром Скочелясом, депутатом Хмельницької міської ради та головою фракції «Батьківщини». Адже засновник ТОВ «ТЦ «Прибузький» Ярослав Бляхарський разом із батьком Олександра Скочеляса – Анатолієм Йосиповичем, є засновниками ЖБК «Меблевий».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую