ye-logo.v1.2

Хмельничанам розповіли, як збудувати щасливу сім'ї

Суспільство 2139
Курс лекцій обіцяють продовжити
Курс лекцій обіцяють продовжити. Фото: автора

В місті завершився курс лекцій “Ліцензія на шлюб”.

Учора, 8 серпня, в Хмельницькому завершився курс лекцій “Ліцензія на шлюб”. Організувала такі зібрання соціальна ініціатива “Хтось не зробить” БФ “Карітас”, з метою навчити людей будувати щасливі стосунки. Розпочались заняття ще у середині серпня. В четвер відбулась заключна, сьома лекція, але ініціатори обіцяють продовження. Поки з часом і форматом зустрічей не визначились.

“Курс лекцій будемо продовжувати, в якому форматі - ще не вирішили. Не визначились і з датою. Але точно у цьому році. Все залежить від лекторів і їх вільного часу. Упродовж курсу було 6 лекторів, зі Львову і Хмельницького. Ми розбирали конфлікти, мову любові, причини розлучень та багато іншого. Все зводилось до того, щоб побудувати щасливу сім'ю”, - зазначає координатор проекту Ольга Нагорна.

За її словами, в середньому щоразу на лекцію приходило близько 20 осіб. Хоча першочергово розраховували на 10-15. Очікування від реалізованого проекту виправдались навіть більше, ніж думали.

“Найбільше дискусій у слухачів викликала тема сексуальності, як ресурсу щасливої сім'ї. Фахівці розповідали, що сімейне життя має бути як гра в пінг-понг. Постійно змінний рахунок. Результат виходить такий, що задовольняє обох. Цікавим був досвід арт-терапії, коли ми шукали свої очікування і очікування партнера, вікривали себе з нової сторони. Як виявилось, всі художники, хоча стверджували, що малювати зовсім не вміємо”, - додає пані Ольга.

На останній лекції розповіли про психологічні відмінності чоловіка та жінки

Каже, що одну із лекцій провів священник, розповідав про власне сімейне життя, яке нічим не відрізняється від інших. Вони з дружиною переживала такі ж кризи, як інші. Головне — розуміння, що обрали одне одного на все життя і нікуди від того не дітись. Останню, сьому лекцію, також провела сімейна пара. Горили про психологічні відмінності чоловіка та жінки.

Мета курсу - навчитись будувати щасливі стосунки
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую