ye-logo.v1.2

Влада області привітала олімпійців – квітами та подякою без рамки

Спорт 3166
Аліна Комащук, срібна призерка Олімпіади-2016, приїхала з Нетішина до Хмельницького, щоб отримати подяку та квіти
Аліна Комащук, срібна призерка Олімпіади-2016, приїхала з Нетішина до Хмельницького, щоб отримати подяку та квіти. Фото: автора

У Хмельницькій облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту.

Спортсмени, тренери, ветерани спорту та працівники фізичної культури області сьогодні в стінах облдержадміністрації приймали вітання. Адже завтра, 10 вересня, - День фізичної культури і спорту.

На урочистостях були і подоляни, які в серпні захищали честь України на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Срібна призерка Аліна Комащук приїхала з Нетішина. Хмельничани - бронзовий призер Дмитро Янчук та Інна Грищун, яка двічі була четвертою, відклали свої справи та завітали на урочисту подію. Прийшли і тренер Марини Бех Вадим Крушинський, і тренер Павла Алтухова Сергій Жиляєв, які також були в Ріо. І, здавалося, впершу чергу саме олімпійці почують на свою адресу теплі слова та отримають подяки. Однак… Чотири грамоти в рамочках та цінні подарунки від облдержадміністрації вручили не їм. Натомість, Комащук, Янчук, Грищун, Жиляєв та Крушинський все таки отримали подяки… від управління молоді та спорту ОДА. Щоправда, не в рамочці. Такі самі, як і ще кілька десятків тренерів, спортсменів та спортивних функціонерів.

Невже не можна було якось окремо відзначити олімпійців та їхніх тренерів? З таким запитанням журналіст сайту «Є» звернувся до Сергія Зайця, виконуючого обов’язки начальника управління молоді та спорту. «Ми в телефонних розмовах з нашими олімпійцями та тренерами домовилися, що після Олімпіади вони обов’язково мають зустрітися з головами ОДА та облради, - пояснює Сергій Володимирович. – Завтра на них очікує зустріч з Президентом України. Після привітання у Президента, ми плануємо зустрітися з ними та спортивним активом області». Крім цього, як заявив Сергій Заяц, на сесію обласної ради буде виноситися питання, щоб преміювати олімпійців – за «срібло» 100 тисяч гривень (тренеру спортсмена 50 відостків), за «бронзу» - 75 тисяч. Спортсмени, які на Олімпіаді посіли 4-6 місця, планується, отримають 50 тисяч гривень, а їх тренери – 25 відсотків від цієї суми.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую