ye-logo.v1.2

На вірність українському народові присягли 242 курсанти-прикордонники

Суспільство 3829

Загалом вступило до академії 433 особи. Серед них 63 військовослужбовці мають бойовий досвід.

Із зброєю в руках, у формі та вже із курсантськими погонами, прикордонники-першокурсники сьогодні, 10 вересня, склади військову присягу. У вірності українському народові заприсягнулись 242 курсанти. Загалом вступило до академії 433 особи. Серед них 63 військовослужбовці, які вже встигли із зброєю руках захищати нашу державу. Тому у новому навчальному році підготовку офіцерських кадрів здійснюватимуть з урахуванням досвіду АТО на сході країни.

«Я радий, що чергове покоління прикордонників, курсантів, а з часом генералів, прийшло на захист держави. Україна є і буде незалежною. Маємо 7 тисяч кілометрів кордону, і ті 409 ми теж собі повернемо. Задоволений технічним рівнем підготовки академії, рівнем знань персоналу. Тільки цього року ми отримали чергового доктора наук, кілька кандидатів. Курсанти свідомо до нас ідуть, охороняють кордон», - зазначає голова Держприкордонслужби генерал-полковник Віктор Назаренко.

Додає, що у час війни, обрати професію прикордонника – це вияв громадянської свідомості захисника.

За огорожею на курсантів чекали рідні та друзі

Піднявши прапор, викладацький склад, офіцери та курсанти хором виконали державний гімн. А далі найголовніше - один за одним курсанти-першокурсники зачитували слова присяги. Слухали уважно настанови та побажання гостей. Наприкінці урочистої частини священик окропив та благословив військовослужбовців.

Офіцери винесли прапор академії

«Пишаюсь сином, він сьогодні склав присягу. Він з дитинства хотів бути військовим, тому обрав прикордонну службу. Це його зважене рішення, знаю, що готовий захищати країну. Спочатку в академії йому було трохи важко, буквально кілька днів, а потім звик. Зараз вже сприймає все, як звичну справу. Ми родом із Маріуполя. Звідти, де йде війна», - розповідає батько курсанта-першокурсника Степан Деренєв.

На присягу до першокурсників завітало чимало поважних гостей

Не так багато часу минуло, як курсанти були абітурієнтами і складали іспити, потім проходили початкову військово-професійну підготовку у Центрі забезпечення навчально процесу вищого. Сьогдні ж їх уроичисто привели до присяги на вірності народові України. Мить хвилююча не тільки для хлопців та дівчат, а й для батьків.

Привітали із визначним днем у житті кожного військового, ректор академії та голова Держприкордонслужби

«Я навчаюсь на факультеті правоохоронної діяльності. Сама родом з Миколаєва. Стати прикордонником вирішила ще у 8 класі. Тоді разом з татом поїхала відпочивати і враження на мене справив пункт пропуску. Сподобалась робота прикордонників», - каже курсантка Аліна Канайло.

Курсанти одне за одним зачитували присягу

За її словами, упродовж місяця перебування в академії, відчуття були різні. Було і важко, і легко. Каже, що зараз вже втягнулись і все дуже подобається. Тато Аліни мріяв, щоб у доньки були погони на плечах.

Прийняття присяги - відповідальний момент у житті

Завершилась урочиста церемонія прийняття присяги, урочистим маршем молодого поповнення Держприкордонслужби України.

 

Пам'ятний цей день і для батьків прикордонників

Родина приїхала із Маріуполя

Офіцерам-викладачам Віктор Назаренко також вручив нагороди

Аліна приїхала навчатись в прикордонну академію із Миколаєва

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую