ye-logo.v1.2

Хмельницькі підприємці продали до Польщі товарів на 636 мільйонів гривень

Економіка 1530
Вага експортованих товарів з Хмельниччини зросла на третину
Вага експортованих товарів з Хмельниччини зросла на третину. Фото: korrespondent.net

Найчастіше поляки купували мед, кукурудзу, чорницю, боби.

 За 8 місяців 2016 року вагові обсяги товарів, які реалізували зарубіжним партнерам представники бізнесу Хмельниччини, склали 392 тисячі тонн. Про це повідомили у фіскальній службі області.

За інформацією фіскальників, цього року вага експортованих товарів з Хмельниччини зросла на третину. У грошовому еквіваленті загальний товарообіг подільського експорту склав 2 мільярди 823 мільйони гривень.

«Найбільше товарів традиційно було експортовано до Польщі. Їх вартість сягнула 636 мільйонів гривень Примітно, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року спостерігається збільшення питомої ваги продажу подільської продукції до сусідньої західної країни на 70 відсотків. Найчастіше поляки купляли на Хмельниччині мед, кукурудзу, чорницю, боби, а також кабелі, санітарно-технічні вироби та заготовки дубові», - зазначили у фіскальній службі.

До топ-п’ятірки країн, куди найбільше експортуються подільські товари також увійшли Росія, Великобританія, Молдова,та Білорусь. Основними товарами збуту стали трансформатори, санітарно-технічні вироби; котли сталеві, килимові вироби, вироби з пластмаси, лічильники подачі газу, прокат зі сталі, вироби з пластмаси, полевошпатна сировина, лісоматеріали та продукція сільськогосподарського призначення.

Відповідно співробітниками Хмельницької митниці ДФС, в електронному форматі та з врахуванням оптимальних витрат часу, оформлено 8 тисяч 451 експортну декларацію.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую