ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат із крабових паличок «Червоне море»

14 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4816
Непристойно простий та обурливо смачний салат на щодень.
Непристойно простий та обурливо смачний салат на щодень. Фото: автора

Кажемо «ні!» вареним яйцям та консервованій кукурудзі!

Донині найулюбленішою закускою мого синулі був крабовий салатик із яйцями зі свіжим огірочком. Проте таке традиційне поєднання особисто мені вже сильно проїлося. Така страва стала буденною, як «Олів’є» чи «Вінегрет». Рецепт побачила нещодавно на просторах Інтернету й усі складові виявилися такими гармонійними, що крабовий салат тепер у мене асоціюється виключно із томатами. Смак абсолютно новий та незвичний. Щиро переконана, що це новація у світі крабових салатів.


Інгредієнти:
240 г крабових паличок, 5 помідорів, 2 червоних болгарських перці, червона кримська цибулина, майонез, сіль, перець, зелень базиліку.


Приготування:
Помідори нарізати крупною соломкою (сік бажано зцідити, але це не принципово).

Цибулю нарізати півкільцями й замаринувати в солі, цукрі та оцті.

Перець також нарізати півкільцями.


Крабові палички різати навскоси досить тонкими смужечками.


Майонез (я використовую завжди домашній майонез) змішати з вичавленим часником. Можна подавати салат у салатнику, заправивши перед цим майонезно-часниковою заправкою.


Але краще він виглядає порційно. Така подача додає його простоті особливу вишуканість. 

 

салати, крабові палички, помідори, болгарський перець, домашній майонез, салат з крабовими паличками "Червоне море"

Коментарі:

  Так  Ні, дякую