clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Смакуємо по-нашому, або Як і хто готує сотні видів борщу та інші страви подільської кухні

Кулінарно-дружні битви дивіться на телеканалі «Поділля Центр» щосереди та щочетверга о 21:15.

Кулінарно-дружні битви дивіться на телеканалі «Поділля Центр» щосереди та щочетверга о 21:15.

Про це розповідає проект «Проскурівські смаколики», який вийшов на телеканалі «Поділля Центр».

Проект «Проскурівські смаколики» передбачає не лише цікаві факти із становлення, розвитку та осучаснення подільської кухні, але й смаколики від відомих людей та подарунки для глядачів.

12 кращих ресторанів міста, 12 старовинних рецептів та 12 незалежних народних експертів, які оцінять майстерність шеф-кухарів.

Більше того, окрім телевізійного шоу, проект виходить в реальне життя і вже у жовтні, у центрі Хмельницького відбудеться однойменний кулінарний фестиваль «Проскурівські смаколики».

Отож, все почалося, звичайно ж, з ідеї телевізійників зробити проект, який би популяризував подільську кухню.

Ресторатори із задоволенням погодилися. Підхопили його й у міській раді.

На початку серпня взялися до роботи. Провели у заміському ресторані «Дикий мед» жеребкування серед 12 кращих ресторанів, які зголосилися взяти участь у проекті. Роздали усім страви, за якими будуть оцінювати майстерність кухарів, розписали дату і час зйомок… І ось вже у ці дні на екрани вийшли перші телепрограми.

Шеф-кухар ресторану "Шпігель" Артем Блаута витягнув для приготування подільську запіканку

Представники піцерії "Мрія" готуватимуть трубочки м'ясні з пампушками по-подільськи

Ось, до прикладу, ви знали, що борщ по-хмельницьки готується із попередньо заквашеного буряка і подається обов’язково із пампушками з горохом та часниковим соусом? А знали, що офіційно класифікується понад 80 різновидів борщу? А якщо врахувати, що кожна господиня готує цю улюблену українцями страву по-своєму, то варіантів приготування борщу можна сміливо називати сотні тисяч!

«Проект «Проскурівські смаколики» – це знайомство подолян із кухнею рідного краю», – каже ведуча Леся Шуляк.
Усі ці кулінарно-дружні битви дивіться на телеканалі «Поділля Центр» щосереди та щочетверга о 21:15.  

Підписатися на канал "Є" в Youtube

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 10.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26.05
27.4
27.5
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31