ye-logo.v1.2

Через зловживання чиновників на Хмельниччині приватизували землі гідрологічного заказника «Башта»

Кримінал 2892
Землі незаконно передали в приватні руки
Землі незаконно передали в приватні руки. Фото: wikilovesearth.org.ua

Посадовці склали завідомо недостовірні офіційні документи.

 У 2013 році службові особи Держземагентства в Хмельницькій області та підпорядкованого підрозділу у Летичівському районі, зловживаючи службовим становищем, незаконно передали у приватну власність двом громадянам 4 га земель природно-заповідного фонду.

Про це повідомив начальник Летичівського відділу Хмельницької місцевої прокуратури Денис Гуменний.

«Посадовцям Держземагентства було достеменно відомо, що на зазначених земельних ділянках розташований гідрологічний заказник загальнодержавного значення «Башта», і землі такої категорії надавати у приватну власність заборонено. Попри те, вони склали завідомо недостовірні офіційні документи про перебування ділянок у складі земель сільськогосподарського призначення, видали накази на розроблення та затвердження проектів землеустрою із відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, внаслідок чого двоє рідних братів незаконно приватизували по 2 га кожен», - зазначили в прокуратурі області.

За вказаним фактом місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.364 (зловживання службовим становищем), ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Крім того, прокуратурою вирішується питання про повернення цих земель державі засобами представництва.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую