ye-logo.v1.2

Афера на мільйони. Підозрювана: "Я все поверну! Але 19 мільйонів я не винна"

Кримінал 9768

Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід жінці, яка, як кажуть хмельницькі базарники, "розвела" людей на понад три мільйони доларів США.

Поки що ж сума в декілька мільйонів американських доларів - це лише чутки, а не факт. Адже в суді, який розглянув міру запобіжного заходу, фігурувала інша цифра - понад 19 мільйонів гривень! Та ще під час самого судового засідання додалися ще півтора мільйони гривень, кримінальні провадження по яким вже зареєстровані в реєстрі досудових розслідувань.

Цю справу журналісти сайту "Є" одразу охрестили "Аферою на мільйони". Спочатку, ми вирушили на хмельницький базар, де почули від підприємців, що жінка винна людям понад 3 мільйони доларів. Вона продала усе своє майно та зникла разом із чоловіком та дитиною. Утім, 15 вересня її затримали в Києві. "Вона тривалий час працювала на одному із ринків Хмельницького. Мала широке коло знайомих серед продавців та покупців-гуртовиків. Їй охоче давали в борг гроші та товар, бо завжди обіцяла хороші відсотки. А нещодавно разом з сім’єю зникла з міста. Як виявилось — не дарма: позичила у колег і знайомих великі суми коштів, які вимірюються в сотнях тисяч доларів, продала усе майно в Хмельницькому і, за попередньою інформацією, планувала виїхати за кордон", - заявив головний поліцейський міста Володимир Калашнік.

Ще до початку засідання в приміщенні суду було людно. Прийшли деякі потерпілі, які розповідали свої історії один одного. Більшість із них, склалося враження, й досі не могла зрозуміти, як повірили Юлії (так звати підозрювану), яку знали багато років і чому вона, позичаючи чималі кошти наче на розвиток свого бізнесу, не віддавала. "Куди вона їх дівала?" - ось питання, яке задавили вони один одному. Та, якщо вірити чоловіку, який приїхав на суд аж з Херсона, вона не лише позичала гроші на товар, а й... "Я її знаю дуже давно, товаришуємо, - говорить він. - Якось зателефонувала і повідомила, що в її чоловіка рак і потрібно терміново робити операцію в Ізраїлі. Попросила позичити 300 тисяч доларів. Казала: "Ти ж мене знаєш! У мене є що продати. Я все продам, розрахуюся, але гроші потрібно терміново - життя рахується по тижнях". Я віддав усі свої гроші та ще позичив у друзів 60 тисяч. Тепер що? Ні своїх грошей, ні позичених, а лише борги".

Дехто розповідав, що позичав гроші зранку, бо обіцяла віддати ввечері. А хтось жартував: "Плакати "Юлі - волю!" взяли?" Деякі між собою перемовлялися: "Хоч би 50% суми повернути. Цікаво, навіщо вона так всіх дурила. Де тепер усі гроші?"

Слідчий та прокурор просили суд обрати Юлії Богонос міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. А якщо вона вийде під заставу, то це має бути 19 мільйонів гривень - як сума збитків, яка фігурує на даний момент (9 ошуканих, 10 епізодів, суми - від 30 тисяч доларів). Сама ж підозрювана не заперечувала своїх боргів.

"Я все поверну! Але19 мільйонів я не винна. Я знаю кому і скільки, але ж не 19-ть!" - твердила вона. Продаж майна в Хмельницькому та свою "втечу" до Києва пояснила тим, що їй погрожували деякі позичальники.

Отож, коротко про те, що ж говорила підозрювана: спочатку їй надходили від одного з потерпілих смс-повідомлення з погрозами, потім їй погрожували на заправці в Шепетівці, після чого вона і вирішила їхати в Києв, аби продати те, що вона має. Продала й те, що її родина мала в Хмельницькому. Каже, все, для того, аби розрахуватися з боргами. Щоправда, не розрахувалася... А, коли днями продавала в столиці квартиру, на її родину напали невідомі, сильно побили її чоловіка (він у лікарні), відібрали сумку з документами на квартиру. Стверджувала і те, що чи не всі родичі готові продати своє майно, аби розрахуватися з її боргами.

Коли ж суддя Світлана Дручкова пішла в нарадчу кімнату, щоб прийняти рішення, то між потерпілими та підозрюваними був діалог на підвищених тонах. Жінка вкотре обіцяла потерпілим повернути гроші, але для цього потрібно, щоб її випустили на волю. "Ти продала свій "Мерседес" за 23 тисячі доларів, щоб, як ти кажеш, віддати комусь борг. Чому ти мені не сказала про продаж? Може я б забрав авто в якості боргу? Чому ти нікому не запропонувала?" - запитував один із потерпілих. Відповіді на ці питання він не почув.

Вердикт суду - утримання під вартою до 13 листопада. Щоправда, вона може вийти на волю, якщо за неї внесуть заставу в 19 мільйонів гривень. Крім цього, вона може оскаржити це рішення в апеляційному суді. Не виключено, що потерпілих та сума збитків буде ще більшою. Ось тільки, чи доведуть самі потерпілі це - невідомо, оскільки деякі давали гроші без жодних юридичних оформлень. Невідомо й те, де ж усі гроші, яка підозрювана брала в потерпілих. Відомо лише те, що їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую