ye-logo.v1.2

Спеки немає, а торф все одно горить

Суспільство 1839
За попередньою версією, торф загорівся через те, що хтось палив суху траву
За попередньою версією, торф загорівся через те, що хтось палив суху траву. Фото: dsns.gov.ua

Сьогодні в Хмельницькому на виїзді з міста знову гасили торфяники

18 вересня,  приблизно о 12.00 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС області надійшло повідомлення про те, що на лівому березі річки Південний Буг на виїзді з міста поблизу мікрорайону Лезневе горить торф.

За повідомленням прес-служби ГУ ДСНС у Хмельницькій області, на місце одразу вирушили рятувальники - 18 пожежників на 7 одиницях пожежної та спеціальної техніки.

За попередньою інформацією загоряння виникло через спалювання сухої трави.

Державна служба з надзвичайних ситуацій наголошує про заборону спалювання сухого листя та трави і іншої рослинності на території приватних землеволодінь тому що це може призвести не тільки до пожежі та нещасних випадків, але і є надзвичайно небезпечним. До складу сухої рослинності входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали та бензоперен, що може викликати в людини ракові захворювання.

Якщо пожежа досить сильна, і ви не можете загасити її самотужки – якнайшвидше сповістіть тих, хто повинен цим займатися. Зателефонуйте до служби порятунку за телефоном "101" і повідомте про загоряння і як туди доїхати. Давайте спільними зусиллями збережемо природу та здоров’я громадян!

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую