clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Шоколадний пиріг з карамелізованими грушами – хіт осіннього сезону

Тісто дуже розсипчасте, скоринка навіть чимось нагадує бісквітне печиво савоярді.

Тісто дуже розсипчасте, скоринка навіть чимось нагадує бісквітне печиво савоярді.. Фото: автора

Ніжне шоколадне тісто, ароматна груша… Повірте – це дуже смачно!

Сезон груш у розпалі й саме час потішити рідних грушевою випічкою. Коли натрапила на цей рецептик, одразу ж зрозуміла, що він розкішний. Пристрасть до карамелізованих фруктів у мене розвинулася вже давно, а шоколадна випічка взагалі моя слабкість. Скажу без перебільшення, що пиріг не просто не «підкачав», а навіть перевершив всі сподівання. Тісто дуже розсипчасте, скоринка навіть чимось нагадує бісквітне печиво савоярді. Замість груш можна спробувати використовувати яблука, але я наполегливо рекомендую саме груші. Вони ніжніші й із шоколадом поєднуються якнайкраще.


Інгредієнти:
Тісто: 2 яйця, 120 г вершкового маргарину, 100 г цукру, 100 г чорного шоколаду (+20 г вершкового масла для розтоплювання), 2 ч. л. розпушувача, 150 г борошна, ванілін.
Начинка: 800 г груш (бажано використовувати сорт без камінчиків), 50 г цукру, 1 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. коньяку (у мене бренді), 1 ст. л. лимонного соку, 0,5 ч. л. кориці.


Приготування:
Груші нарізати кубиками.

На сковорідку висипати цукор та вершкове масло.

Нагріти до розчинення цукру.

Додати груші, перемішати.

Влити коньяк та лимонний сік, присмачити корицею. Тушкувати протягом 5-7 хвилин, щоб частина рідини випарувалася, а сік злегка загуснув.


Шоколад розтопити на водяній бані разом із вершковим маслом і трішки охолодити.

Розм’якшений маргарин збити міксером із цукром та ваніліном. Додати по одному яйця, продовжити збивати.

Додати шоколад.

Знову збити міксером.

Просіяти в тісто розпушувач і борошно (тісто не повинно бути сильно густим).


Форму встелити пергаментом (я використовувала діаметром 26 см, якщо хочете високий пиріг – беріть меншу), трохи змастити маслом, вилити тісто.


На тісто викласти карамелізовані груші разом із сиропом (в процесі приготування частина груш опуститься, це нормально).


Поставити в розігріту до 180°С духовку й випікати протягом 40 хвилин.

Готовий пиріг вийняти з форми та нарізати порційними шматками. Прикрасити на свій смак.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 04.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31