ye-logo.v1.2

Синтез українського та польського мистецтва показали у Хмельницькому художньому музеї

Культура 2551
Роботи, представлені на виставці, належать до різних видів мистецтва
Роботи, представлені на виставці, належать до різних видів мистецтва. Фото: автора

Дизайнери-початківці з обох країн обмінювалися досвідом.

Учора, 20 вересня, у Хмельницькому обласному художньому музеї представили виставку робіт - "Синтеза мистецтв". Увійшли до неї твори викладачів та студентів кафедри дизайну Хмельницького національного університету, кафедри дизайну Природничо-технологічного університету міста Бидгощ та Університету мистецтв м.Познань (Польща). Завдяки такій українсько-польській співпраці студенти з обох країн мають можливість обмінятись досвідом, побачити щось нове.

«Уже вчетверте кафедра бере участь у міжнародному фестивалі «Синтеза мистецтв», - розповідає завідувач кафедри дизайну ХНУ Анатолій Кармаліта. - Двічі ми їздили до Польщі у Бидгощ. Там є така ж кафедра дизайну, як у ХНУ. Рік тому поляки були у нас. Фестивль відбувається то на польській землі, то в Хмельницькому. Загалом, тут представлені роботи наших студентів у трьох напрямках дизайну – інтер'єру та меблів, реклами, одягу. Ми відібрали найкращі. На дизайн є різні погляди. Подивіться на роботи польських і наших студентів, вони зовсім інші, в них своя школа, свої напрямки. Для їх розвитку це дуже добре».

За його словами, днями університети уклали договір, згідно із яким, випускники бакалаврату ХНУ, можуть навчатись в магістратурі у Познані. Начання розпочинаються із 1 лютого, тому студенти мають час вивчити мову.

Студенти презентували свої роботи

«Я думаю, що проект «Синтези мистецтв» дуже своєчасний. Креативна думка актуальна. Фестиваль започаткували в Польші, але він дає можливість студентам, викладачам, молодим дизанерам з обох країн демонструвати свою майстерність не лише в професійному колі. Також, це здорова конкуренція, яка привертає увагу пересічного глядача», - зазначає директор художнього музею Лариса Чернова.

Меблі на виствці були у міні-копії

На виставці представлені роботи, які належаить до різних видів мистецва. Зокрема, поєднали живопис, графіку, скульптура, предмети декоративно-прикладного мистецтва, проекти дизайнерських приміщень. «Синтез мистецтв» - це цілий фестиваль, в рамках якого відбулась виставка. Також, очікується концерт у Хмельницькій обласній філармонії.

Роботи оригінальні та цікаві

«Ми приїхали, щоб порівняти роботи наших дизайнерів з вашими. Це ж мають можливість зробити і ваші митці. Співпраця між нашими університетами триває уже кілька років. Не вперше ми ми проводимо такий фестиваль і маємо надію, що не останній. Фестиваль поєднує різні види мистецтва. Буде і музика. Хочемо, аби співпраця між університетами розвивалась у різних напрямках. Щоб ваші студенти приїжджали до Польші, а наші до вас. Мистецтво зближує наші народи», - зазначає керівник кафедри дизайну Технологічно-Природничого університету міста Бидгощ  Францішек Бромберек.

Скульптури привертали увагу відвідувачів

Гостям українська сторона вручила подарунки

Картини виконані різними техніками

 

Коментарі:

Ivanka 25.03.2021 17:28

Рекомендую сертифікаційні курси польської мови, для тісної співпраці з Польщею. https://imclasses.com/

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую